Kdo so morebitni kandidati za župana Maribora?

Golobi v Mariboru, slika: inyourpocket.com

V Mariboru se počasi že izrisuje seznam županskih kandidatov, ki bodo za novi mandat izzvali Sašo Arsenoviča, piše spletni Večer.

Uradna kampanja za lokalne volitve se bo začela 20. oktobra. Kandidaturo je že napovedal dosedanji župan Saša Arsenovič, ki bo nastopil, kot neodvisni kandidat. Očitno je pozabil na afero z mladoletnikom. pa so jo tudi mariborčani? V javnosti pa se ob njem pojavlja več imen. tako, da so informacije o kandidatih še neuradne. Po vsej verjetnosti bo kandidat Levice mestni svetnik Vlado Šega. Socialni demokrati pa naj bi se med več možnimi kandidati odločili za nekdanjega direktorja UKC Maribor Vojka Flisa, ki kandidature še ni potrdil.  Župansko kandidaturo je napovedal poslanec SDS Dejan Kaloh, z Liste Franca Kanglerja pa še ni določeno, ali bo kandidiral Željko Vogrin ali ponovno Franc Kangler.

Je pa župansko kandidaturo najavil mestni svetnik Stranke mladih – Zeleni Evrope Igor Jurišič. Za župana naj bi se potegoval tudi Rok Snežič, davčni svetovalec, govori se tudi o nekdanjem DESUS-ovem mestnem svetniku in nekdanjem direktorju RTS-a Janezu Ujčiču,  za to funkcijo naj bi se potegovala tudi Lidija Divjak Mirnik, ki je na zadnjih državnozborskih volitvah dosegla pravi polom.

Govori se tudi o Heleni Cvikl, nekdanji ravnateljici Višje strokovne šole za gostinstvo in turizem Maribor in o Duški Godina, direktorici Agencije za energijo.

Boj za župana v Mariboru bo prav gotovo še zelo zanimiv. 

Povezane objave

V Mariboru ulično zbiranje odpadnega jedilnega olja

V Hočah župan v času volitev kar po svoje! Kršil 7. člen ZVRK. Kaj bo reklo Računsko sodišče?

Je to sploh možno? Poglejte kakšno stanovanje oddajajo na Teznem

1 komentar

boter 21. 09. 2022 - 9:55
Pozabil si še na Auerja, od kandidira že od osamosvojitve naprej.
Dodaj komentar