Kdo so podpisniki za razrešitev direktorja RTV?

slika: twitter

RTV Slovenija, ki ima več kot 220 zaposlenih in za katere vsi mi prispevamo vsak mesec po 12 evrov.

Programski svetniki RTV želijo razrešitrev generalnega direktor RTV Kadunca

Je pa poslovanje RTV namesto, da bi bilo transparentno, bolj po domače. Še posebej naj bi bil za to odgovoren direktor RTV Igor Kadunc, saj po mnenju programskih svetnikov RTV z nevestnim, nepravilnim delom v javnem zavodu RTV Slovenija povzroča večjo škodo, zanemarja oziroma malomarno opravlja svoje naloge, tako da nastajajo hujše motnje pri opravljanju dejavnosti zavoda RTV Slovenija.

Očitke so programski svetniki RTV združili v osem točk. Kaduncu med drugim očitajo, da je Radiotelevizija Slovenija (RTVS) med letoma 2017 in 2019 poslovala z izgubo. Očitajo mu, da delovanja RTVS “ni uskladil z dolgoročnimi finančnimi zmožnostmi, zaradi česar bo RTVS predvidoma v drugi polovici leta 2021 postal nelikviden”.

Kot so zapisali, generalni direktor tudi ni pripravil programsko produkcijskega in finančnega načrta, ki bi bila sprejemljiva za organa, ki sta pristojna za njun sprejem. “Javni zavod še vedno nima sprejetega finančnega načrta za leto 2020 in posluje po dvanajstinah finančnega načrta za leto 2019,” so zapisali. Navajajo pa tudi, da Kadunc še vedno ni pripravil številnih pomembnih aktov in dokumentov, kot so etični kodeks novinarjev, sistematizacija delovnih mest in dopolnitve statuta.

Pod pobudo so podpisali,  članica SDS in zaposlena na ministrstvu za kulturo Alenka Gotar, ter Slavko Kmetič, Jelka Stergel, Alojzij Bogataj, Janko Kos, Igor Prodnik, Žiga Kušar, Leon Oblak, Janez Juhant, Janez Štuhec, Marija Orešnik, Nastia Flegar ter Rok Hodej. Za razrešitev direktorja svetniki potrebujejo 15 glasov. Podpisniki si želijo, da bi se to točko uvrstilo že na ponedeljkovo sejo oz. da bi o tem razpravljali na izredni seji.

MG


Povezane objave

Slikanje predsednice države, v posmeh vsem žrtvam komunističnega nasilja!

Zasedba FDV – družinski posel družine Vajgl?

Mirko Mayer je tokrat brcnil v temo. Janša mu je povedal svoje.

2 komentarja

joško 20. 10. 2020 - 15:49
a to so vsi sds privrženci?
Stokrat 20. 10. 2020 - 16:06
Počasi, a zanesljivo se premika na bolje. Je čas, da nova metla na RTV ZLO pomete smeti, ki so se tam predooolgo nabirale, za približno 100 ton jih je
Dodaj komentar