KGZS sporoča, da na delovno mesto višjega svetovalca ni sprejela nobenega!

Ob objavah po družbenih omrežjih in spletnih straneh glede izbire kandidatov za prosto delovno mesto na zbornici sporočamo naslednje.

Odgovor KGZS

Kmetijsko gozdarska zbornica Slovenije je 30. septembra na Zavod RS za zaposlovanje (ZRSZ) poslala prijavo za objavo sporočila o prostem delovnem mestu višji sodelavec I v Sektorju za splošne zadeve. Razpis za prijavo kandidatov je bil na spletni strani ZRSZ odprt od 1. do 15. oktobra. V 14-dnevnem odprtem roku se je prijavilo 21 kandidatov. KGZS je razpis zaključila z odločitvijo, da nobenega kandidata ne izbere. O tem so bili vsi kandidati skladno s predpisi obveščeni 22. oktobra.





Ker je bil celoten postopek izveden in zaključen pred samo sejo sveta, na katerem so člani sveta KGZS izbirali organe zbornice, so razna namigovanja in celo »trditve« o nepoštenem delovanju sedanjega vodstva zbornice neresnična in jih lahko označimo kot lažna novica. Novi predsednik zbornice Roman Žveglič je bil izvoljen 27. oktobra in je svojo dolžnost nastopil 2. novembra, tako da na (ne)izbiro ni mogel vplivati.

KGZ Slovenije

Torej smo po povzetku članka V fokusu napačno zapisali, da naj bi končna odločitev o razpisu padla že v naslednjih dneh. Za napačno zapisan članek se KGZS opravičujemo!

Uredništvo portala e-Maribor



Povezane objave

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča

Neverjetno! Poglejte kakšen manever je Svoboda uporabila, glede preiskave poslov Gen-i

Narodnozabavna glasba v šoku. Umrl je eden najbolj znanih harmonikarjev!