Kje je denar za junaškega gasilca, ki je v poplavah tako rekoč ostal brez hiše?

Samo Zajc, slika družbena omrežja

[vc_row][vc_column][vc_column_text]V času silovitih poplav, avgusta letos, je javnost ganila zgodba junaškega gasilca Sandija Zajca. Medtem ko je družinsko hišo poplavljalo in jo v celoti uničilo, je Zajc skupaj s kolegi reševal malčke iz poplavljenega vrtca v Mengšu. 

Junaški gasilec Sandi Zajc, je bil eden tistih, ki si ga bo Slovenija zapomnila po junaškem reševanju 22 malčkov iz poplavljenega vrtca v Mengšu. Med tem, ko je reševal malčke, je njegovo hišo popolnoma poplavilo.

Ker je njegova zgodba ganila številne Slovence, so se mu za plemenito dejanje zahvalili z donacijami, ki so bile nakazane na račun, ki ga je objavilo prostovoljno gasilsko društvo (PGD) Mengeš. Dobre štiri mesece po poplavah pa Zajc donacij še vedno ni prejel. Zakaj ni povsem jasno! Piše portal N1.

V stiski se je gasilec obrnil celo na ministra za obrambo Marjana Šarca. “Pred dnevi se je Sandi Zajc obrnil name precej obupan, da PGD Mengeš denarja še do danes ni nakazalo, niti se ne ve, kdaj ga bo, če ga bo. Še več, nekaj naj bi ga celo obdržalo društvo. Prihaja tudi do takšnih in drugačnih trenj. Ne poznam notranjega delovanja društva, niti nimam pristojnosti na tem področju. Bi pa bilo pošteno, da denar, ki je na računu namenjen Sandiju, pri njem tudi najde mesto. Že zaradi ljudi, ki so darovali v dobri veri. Konec leta se bliža, zato je treba pohiteti. Žal se najdejo v vsaki organizaciji ljudje, ki ne delujejo v skladu s poslanstvom,” je v Facebookovi objavi zapisal Šarec.[/vc_column_text][vc_raw_html]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[/vc_raw_html][vc_column_text]Zanimivo je namreč, da Šarec, kot prostovoljni gasilec in celo obrambni minister  ne pozna delovanje prostovoljnega gasilskega društva. Odgovor pa so na družbenem omrežju podali tudi v PDG Mengeš 

Povezane objave

Če bi bile volitve danes: SDS bi pojedel Svobodo, Resnica pa bi izrinila Levico

Ali ima Urška Klakočar Zupančič demenco, ali pa le kratko pamet? (video)

Golobovi glede postavitve azilnih centrov, po novem, ne bodo nobenega vprašali

1 komentar

roco 12. 11. 2023 - 4:55
Denar je požrl holop in njegove nenasitne prasice...
Dodaj komentar