Kje so megalomanski načrti za Maribor, ali bolje rečeno sanje župana Arsenoviča?

slika: MARIBOR24

Sanje Saše Arsenoviča so povsem nekaj drugega, kot realna slika. Denarja za megalomanske načrte je očitno zmanjkalo. Prestavljajo se že začrtane zadeve.

Proračun ocenjen na 136 milijonov, občina v zadolževanje!

Proračun mariborske občine je ocenjen na nekaj več kot 136 milijonov evrov, ta izhaja iz včeraj objavljenega dokumenta na spletni strani mariborske občine. Prihodki so ocenjeni na skoraj 117 milijonov evrov, razliko pa bo občina pokrila z dodatnim zadolževanjem v višini 10,2 milijona evrov (dolg občine bo tako ob koncu leta znašal že 46 milijonov evrov), s prenosom 7,2 milijona evrov iz preteklega leta, 1,5 milijona evrov pa bo občina pridobila s prodajo delnic Arrive

Zamika se prenova zahodne tribune!

Obljube prejšnjega župana in slepomišenje sedanjega sta zamaknila prenovo zahodne tribune N.K. Maribor. Ta velik načrt, je torej splaval pod vodo. V letošnjem proračunu naj bi bilo predvideno le 96 tisoč evrov za pripravo investicijske dokumentacije. Za dokončanje prostorov pod severno in južno tribuno Ljudskega vrta pa naj bi bilo namenjenih 2,8 milijona evrov. Ali gre tu za resne težave, ali pa za ignoranco občinske oblasti? No o tem presodite sami.

Arsenovič bi iz občinskih podjetij naredil holding

Energetika, Marprom in Mariborski vodovod, po preoblikovanju pa še Snaga in Nigrad naj bi se združili v holding. Razlog za ustanovitev holdinga naj bi bila racionalizacija poslovanja in zmanjšanje stroškov javnih podjetij, ki izvajajo gospodarske javne službe. Holding bo oblikovan kot d.o.o., njegov osnovi kapital pa bo znašal milijon evrov. Od tega bo 100 tisoč evrov vplačala občina, preostali del bodo stvarni vložki petih podjetij. Kaj bo holding pokazal v prihodnosti, pa bomo videli.

Žalostna zgodba Zdravstvene postaje Tezno se nadaljuje

Kakšno je stanje Zdravstvene postaje Tezno, ve marsikdo. Prav zato se že več, kot deset let opozarja na izredno slabo stanje. Za letos je predvidenih 160 tisoč evrov za izdelavo projektne dokumentacije in pridobitev gradbenega dovoljenja. S predlogom proračuna za leto 2019, so sredstva za pridobitev gradbene dokumentacije zagotovljena, a za gradnjo so sredstva predvidena šele v letu 2020. Žalostno, a resnično!

Tudi mariborska knjižnica pod vprašajem

Za pridobitve dokumentacije za ureditev ustreznih prostorov knjižnice na Rotovškem trgu naj bi bilo predvidenih 200 tisoč evrov. Denar naj bi bil planiran, ali to zadostuje, pa nihče ne ve. Kar zadeva gradnjo, je bilo napovedano, da bodo letos pridobili dokumentacijo, naslednje leto pa naj bi se začelo delati na Rotovškem trgu.

Za obnovo Koroške ceste in Glavnega trga se je našel denar

Da bo župan Arsenovič obnovil, ali bolje rečeno spremenil Koroško cesto je že dolgo znano. Morda tudi zato, ker je tam tudi njegova gostilna, ki naj bi potrebovala malo več prostora, kakšno garažno hišo, mize in stole na ulici ipd. Predvidena je namreč obnova Koroške ceste in Glavnega trga na območju od Umetnostne galerije Maribor do Starega mosta. Prenova se bo zaključila v letu 2020, zanjo pa je letos načrtovanih 1,5 milijona evrov. Urejeni pa bosta tudi Cafova in Streliška. Kje pa so v proračunu namenjene postavke za obnovo ostalih cest, naprimer stare Tržaške ceste? Upajmo, da pri obnovi ostalih cest ne bo posebnega problema, saj je v koaliciji tudi lista kolesarjev in pešcev. Ali pa se motimo?

Železniški podvoz še čaka?

Tri milijone evrov bo občina morala zagotoviti za cestno-železniški podvoz v Ljubljanski ulici. Poročali smo že, da se je gradnja podražila za dobrih 200.000€ zaradi napake, ki naj bi jo povzročil vodja projekta železniškega podvoza, sedanji podžupan Mestne občine Maribor Samo Peter Medved.

V Mariboru se torej počasi premika, vendar očitno ne na bolje. Vsi načrti bodo počakali leto dni, država, od katere si Arsenovič obeta denar je očitno zaspala, povečuje pa se administrcija na občini, ideje o štirih podžupanih in še o čem. A denarja za sebe je očitno dovolj, objekti, ki propadajo pa lahko tudi počakajo?

Gospodarski Minister Počivalšek, ki se v Maribor pride tako rad nastavljati kameram, verjetno tudi nima denarja za Arsenoviča. Obljube pred volitvami so očitno nekaj drugega, kot obljube po volitvah.

In med tem, ko župan sanja o štirih mostovih, nam Maribor očitno propada pred našimi očmi.

Pa srečno Maribor!

vir: Večer, MOM

SIFA

 

Povezane objave

Objavljamo lokacije v Mariboru, kjer bodo policisti v petek merili hitrost!

Vikend rezerviran za člane SDS, mariborske in podravske regije!

Pozor! Prihajajo nevihte z nalivi, sodra, veter in sneg. (grafika padavin)