Ko sodnika ostaneta dolgih nosov! Ne poznata niti procesnih predpostavk!

sodniško kladivo

Sodni farsi, dveh sodnikov bi lahko dejali tudi ADIJO PAMET. Upravno sodišče je zavrglo tožbo in zahtevo za začasno odredbo v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev. 

Frank Elerjeva in Oštir ostala z dolgimi nosovi?

“Ja kakšna pa sta to tožilca, ki ne poznata niti procesnih predpostavk za začetek in potek upravnega spora? In taki bi potem preganjali zahteven kriminal zoper finančne interese EU,” se sprašuje tudi poslanec SDS Dejan Kaloh ob dejstvu da je upravno sodišče zavrglo tožbo in zahtevo za začasno odredbo v primeru neimenovanja evropskih delegiranih tožilcev, ker sta tožnika tožbo vložila prezgodaj, saj še nista prejela sklepa vlade o neseznanitvi z imenovanjem evropskih delegiranih tožilcev.

Kot pojasnjujejo, tožnikoma sklep vlade z dne 27. maja do 22. junija, ko sta po priporočeni pošiljki vložila tožbo, ni bil vročen in sta zato tožbo vložila prezgodaj. Iz enakih razlogov je sodišče zavrglo tudi začasno odredbo. Kandidata za evropska tožilca sta v predlogu za začasno odredbo sicer zahtevala, da se do pravnomočnega zaključka upravnega spora prepove objavo javnega poziva k vložitvi kandidatur za imenovanje evropskih delegiranih tožilcev, njun izbor in njuno predložitev v imenovanje na Evropskem javnem tožilstvu (EPPO).

Očitno nas zastopajo res “odlični” sodniki?

P.M.

Povezane objave

Znano je od kod prihaja nov slovenski milijonar!

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper