KOALICIJA JE POTRDILA! Dobili bomo nove bone!

DZ je potrdil zakon o ukrepih za pomoč gospodarstvu in turizmu pri omilitvi posledic epidemije covid-19. Skupaj 243,5 milijona evrov pomoči prinaša predvsem turizmu in povezanim panogam, ki jih je epidemija najbolj prizadela.

Slovenija bo dobila nove bone

Glede novih bonov je v zakonu zapisano, da je njihova vrednost za odrasle 100 evrov, za mladoletne pa 50 evrov. Prejeli jih bodo vsi državljani s stalnim bivališčem v Sloveniji, in sicer 30. junija, unovčiti pa jih bo mogoče do konca tega leta za storitve s področja gostinstva, turizma, športa in kulture. To bo veljalo za storitve, ki so v celoti izvedene in koriščene v Sloveniji.

Tako kot turistični boni iz lanskega leta, ki veljajo do konca letošnjega decembra, bodo tudi novi boni prenosljivi med najožjimi sorodniki. Prav tako jih bo mogoče izkoristiti tudi v več manjših zneskih in pri različnih ponudnikih storitev. Enako kot obstoječi boni bodo evidentirani kot dobroimetje v korist upravičenca v informacijskem sistemu Finančne uprave RS, ki bo tudi vodila evidenco bonov ter skrbela za povračilo sredstev ponudnikom.

P.M.

 

 

Povezane objave

Tako deluje leva demokracija. Z vsemi topovi nad Pašek Šetinc, Kordišu najnižja plača poslanca

Zalo Klopčič, levičarke že začele napadati, zaradi njenega prispevka o oddaji Prvič na RTVS

Golob se je spet zlagal na nacionalni televiziji? FIDES zanikal premierjeve besede!

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več