Komedija zmešnjav v stranki DeSUS. Kaj je povedal Robert Polnar?

Poslanci stranke DESUS, slika: Družbeno omrežje

DeSUS je razklana stranka. Erjavec pa predsednik, ki je po odhodu Aleksandre Pivec stranko dobesedno postavil v pad položaj.

DeSUS ne tič, ne miš

Kaj se dogaja s stranko DeSUS v bistvu ne ve prav nihče. Malo so v opoziciji, malo v koaliciji. Erjavec hoče, eno, poslanci drugo. Vse skupaj je torej zakomplicirano do skrajnosti. Je bilo pa zanimivo, sinočnje glasovanje poslancev DeSUS-a. Ti so večinsko, štirje za in eden proti, podprli ministra Janeza Poklukarja, kar je nekako pokazalo način delovanja pri nadaljnjem delovanju poslanske skupine in stranke DeSUS do konca mandata.

Dogovor stranke DeSUS je tak. DeSUS bo opozicijska stranka. Kot enotna poslanska skupina se bodo ob vsakem glasovanju odločali, ali predloge vlade in koalicije podpirajo ali ne. To bo sicer otežilo delo vlade, a roko na srce, DeSUS je do sedaj vedno podpiral vse predloge vlade in vse PKP zakone.

Robert Polnal pojasnil zapletenost poslancev DeSUS

Kašne so muke po Karlu, pa je včeraj plastično, sicer v neformalnem pogovoru z novinarji opisal poslanec Robert Polnar, ki sicer (po Karlovo) ni več član stranke DeSUS in nima nobenih dilem ali pozicija ali opozicija, saj podpira vlado Janeza Janše, piše portal Topnews:

Robert Polnar: “Jaz imam dosti tega. Danes sem poskušal moje kolege prepričati, naj se za boga milega odločijo. Poglejte, mi imamo določene ljudi vezane na poslansko skupino, da jih ne bomo sedaj eno leto pred koncem mandata spravljali v težave in ob službo. Ampak recimo, pet nas je, ostanemo poslanska skupina DeSUS, eden podpira vlado, štirje so v opoziciji. Ne. Dva podpirava vlado, trije so v opozicij. Ne. Sta skočila Simonovič in Heršak v luft. Ne, to pa ne, midva nisva v opoziciji. Ja, ali podpirata vlado ? Ne. Zdaj je pa takšna odločitev. Nič ne bomo govorili. Pri vsakem predstavljanju stališča poslanske skupine, bomo povedali, ali smo večinsko za ali večinsko proti in tako naj bi to šlo”.

Za DeSUS torej velja pregovor: “Ne tič, ne miš?”

PM

 

Povezane objave

Izvedeli smo, kam z nacionalke odhaja Luka Svetina.

Janša udaril po mizi. Razkurila ga je nova uredba vlade. Zato poziv: “21. marca vsi na Kongresni trg!”

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

1 komentar

Maksimilijan Encijan 24. 02. 2021 - 10:48
Polnarju hemeroidi nagajajo. "Ambicija 100 krat presega njegovo sposobnost." kako dobro se je opisal.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več