Komunistični zločini, so za novega predsednika programskega sveta RTV “postranska stvar”?

Novi predsednik programskega sveta RTV Goran Forbicijo

Novi predsednik programskega sveta, skrajni levičar,  RTV Goran Forbici, ni kar tako. Država mu je ves čas stala o strani, saj je kot nekakšen šef nevladnih organizacij navajen, da denar pride od države.

V razmišljanje, ki jo na papir lahko spravi le levičar, je v članku na strani Zofijini.net: “Fašizem versus komunizem: druga runda” Goran Forbici pisal neke visoke, “bistroumne” misli o komunizmu in izvensodnih pobojih.

Zapisal je, da so bili komunistični zločini zgolj orodje revolucije, torej nekaj instrumentalnega, kar ni samo sebi v namen, pa gre pri zločinih, ki jih je izvajal nacifašizem, za nekaj, kar terja njegova notranja logika sama, za nekaj, kar pravzaprav njegova lastna logika je.2 Z drugimi besedami, pri zločinih komunizma, pravi Fabricio, imamo opraviti z nečim režimu zunanjim, s pravzaprav postransko stvarjo, ki s komunizmom nima neposredno za opraviti, med tem ko je zločin nekaj nacifašizmu imanentnega.

[color-box color=”blue”] Goran Fabricio: “To, da so komunisti »svoja krvava dejanja [izvrševali] na osnovi dejavnosti, aktivnosti njihovih žrtev … za katere so, upravičeno ali ne, menili, da so dovolj nevarne; da v zadostnem obsegu ogrožajo doseganje zastavljenih ciljev …,« nacisti in fašisti (oziroma nacifašizem) pa ne ali vsaj ne bistveno in ne predvsem, je izključno posledica tega, da gre za dva po svojem principu radikalno različna projekta.” [/color-box]

Fabricio tudi ugotavlja, da pri povojnih ne gre za to, da JE nekdo enostavno BIL (moteč), temveč za to, da je nekdo pač to MORAL biti! In če prevedemo to v današnji čas in na Fabricijevo novo delo, kot predsednika programskega sveta RTV – na TV Slovenija ne gre za moteče oddaje, ampak gre enostavno za to, da oddaje, ki niso levim po godu na  TV ne morejo biti?

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

4 komentarji

resnisembil jaz 11. 06. 2023 - 11:22
zakaj si novi predsednik programskega sveta ne da vtetovitati na čelo rdečo zvezdo s srpom in kladivom, da bodo vsi takoj vedeli komu pripada
AOMORI 11. 06. 2023 - 13:39
Ni potrebno, ker se vidi že od daleč, da ni normalen.
Vipavec 11. 06. 2023 - 14:31
Če ga vrane zagledajo začnejo nositi koruzo nazaj na njivo.
mona lisa 12. 06. 2023 - 2:37
Bedak. Žal škodljivi bedak.
Dodaj komentar