Končno! KPK začelo preiskovati ministrico Stojmenovo Duh zaradi nakupa 13.000 računalnikov

Emilija Stojmenova Duh, zajem slike

Na Komisiji za preprečevanje korupcije (KPK) so potrdili informacije spletnega portala N1, da v zvezi z nakupom računalnikov na ministrstvu za digitalno preobrazbo vodijo postopek predhodnega preizkusa. 

Ministrstvo za digitalno preobrazbo je bilo lani deležno precej kritik, da je za nakup 13.000 nižje cenovnih prenosnikov neracionalno odštelo šest milijonov evrov. Postopek so na KPK uvedli na podlagi prejete prijave. Kot so pojasnili, se v okviru predhodnega preizkusa preverjajo vsi sumi kršitev, za katere je pristojna KPK, to je kršitve zakona o integriteti in preprečevanju korupcije.

Po informacijah N1 je KPK na ministrstvo naslovila več vprašanj. Med drugim jo zanimajo podrobnosti sprejete odločitve o razpisu in finančnih sredstvih za nakup, razlogi, da so razpis razdelili na štiri dele, analiza potreb po tovrstnih računalnikih, ali in kdaj so stopili v stik s šolami in vrtci. Odgovorom morajo predložiti tudi ustrezno dokumentacijo oziroma dokazila.

Spomnimo, šŠestmilijonski posel so si razdelila štiri podjetja, vsakemu je ministrstvo namenilo 1,6 milijona evrov za 3250 prenosnikov. O tem je portal preiskovalno.si oktobra lani opozoril na ocene računalniških strokovnjakov, da je ministrstvo z razpisom naročilo 13.000 povprečnih, če ne slabših in cenovno bolj ugodnih prenosnih računalnikov, neprimernih za resno delo.

Povezane objave

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

4 komentarji

Čunga Lunga 10. 01. 2024 - 12:51
Tale KPK pa je res en team zdrogirancev. Preiskovali bodo na Stojmenova,zaradi nakupa računalnikav,za katere se ne ve,kje so,komu so namenjeni,... Znano je samo,da delajo na petrolej.
mona lisa 11. 01. 2024 - 0:38
KPK bi imelo ogromno dela če bi delali pošteno.
Čunga Lunga 11. 01. 2024 - 3:29
In to samo z ljudmi v trenutni vladi,upam da res Holob ne dobi še en mandat,bodo revčki na KPK izgoreli.
Domoljuben 11. 01. 2024 - 18:06
Ona je DUH, duha se ne da obtožiti:) Drugače pa je to vlada samih AFER, namesto, da bi se ukvarjali z izboljšavo življenja ljudstva, se ukvarjajo z svojimi aferami.
Dodaj komentar