Končno! Sova odprla zloglasni primer NLB – Iran!

Končno se premika. To kar pod Šarcem ni bilo možno se je sedaj premaknilo naprej. Sova naj bi spet odprla zloglasni primer Iran – NLB.

Sova odprla primer Iran – NLB

Kot piše Požarepiort naj bi Sova, potem ko je vodenje osrednje slovenske obveščevalno-varnostne službe prevzel novi direktor Janez Stušek, znova odprla zloglasni primer pranja iranskega denarja skozi Novo Ljubljansko banko, kar je, spomnimo, dlje časa preiskovala tudi posebna parlamentarna komisija pod vodstvom sedanjega ministra za zunanje zadeve Anžeta Logarja, takrat pa poslanca SDS.




Panika okrog razkritja afere je nastala tudi med naslednico Komunistične partije Slovenije, stranko Socialni demokrati. Spomnimo, da je že notranji minister Aleš Hojs odredil nadzor nad revizijami postopkov preteklih kriminalističnih preiskav, ki so se končale brez epiloga. Ena izmed njih je bila preiskava v primeru bančne luknje in pranja iranskega denarja preko Nove ljubljanske banke, v katero naj bi bili močno vpeti tudi kadri Socialnih demokratov, Glavnina nezakonitih transakcij naj bi se namreč preko NLB zgodila ravno v obdobju Pahorjeve vlade.

V vsej zgodbi o pranju iranskega denarja je najbolj čudno prav to, da so ga zaznali Urad za preprečevanje denarja, Sova, nadzorni organi v NLB in Banki Slovenije, NPU, državno tožilstvo, finančno ministrstvo ter tudi takratni kabinet predsednika vlade Boruta Pahorja, vendar so o zadevi molčali. Do sedaj!

Upajmo, da se zgodba tokrat ne bo končala brez epiloga!

MG


Povezane objave

Priča napada na Gregorčiča. Napadalec ni bil vinjen.

V Markovcih je prišlo do tragedije. Umrl je otrok

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča