KPK uvedel preiskavo zoper predsednika vlade Roberta Goloba

Robert Golob, slika: zajem videa

Očitno se je predsednik vlade hudo zmotil, ko je mislil da je nad vsemi in nenadomestljiv. Izkazalo pa se je da je nesposoben in izredno nepriljubljen?

Zaradi pričanja Tatjane Bobnar pred parlamentarno komisijo, je  protikorupcijska komisija (KPK), uvedla preiskavo zoper predsednika vlade. Preiskava se nanaša nadi seznanitev sumov kršitve integritete v povezavi s prijavo o domnevnem nedovoljenem izvajanju pritiskov na nekdanjo notranjo ministrico Tatjano Bobnar in druge zaposlene na ministrstvu za notranje zadeve.

Komisija je predhodni preizkus v zadevi uvedla na podlagi decembra 2022 prejete prijave. Pri skrbnem in temeljitem pregledu pridobljene oziroma razpoložljive dokumentacije, pojasnil in relevantnih dejstev, pri čemer je potekalo tudi sodelovanje z drugimi organi, je KPK zaznala sum kršitve integritete, kot jo opredeljuje zakon o integriteti in preprečevanju korupcije, so sporočili iz komisije.  

Robert Golob je, kot je bilo pričakovati ovrgel vse sume in pristavil, da nič kriv. Le kje v državi še živi kakšen levičarski voditelj, ki bi priznal svoje grehe? V bistvu pa Golobovem sprenevedanju nihče več ne verjame.

Povezane objave

Umrla je publicistka in novinarka Manca Košir.

EPP je obsodila Golobovo vlado, zaradi ukinitve spominskega dne na žrtve komunizma

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

2 komentarja

simon kovač 20. 11. 2023 - 7:46
Žal smo preveliki optimisti, da bi verjeli, da se mu kaj zgodi
boter 24. 11. 2023 - 14:32
Golobček še kar pleše
Dodaj komentar