Levi mediji so se vam zlagali! Postopek v zvezi s Čordićem še ni končan!

zajem slike (RTV SLO), twitter

Čeprav se je Ćordič že bahal, da je uspel na upravnem sodišču s pritožbo zaradi odvzema statusa samozaposlenega v kulturi, pa postopek še daleč ni končan!

Postopek zoper Zlatana Čordića še zdaleč ni končan

Čemu je bil raperju Zlatanu Čordiću sploh odvzet status? Čordić je leta 2016 poleg s. p., ki ga je že imel odprtega kot samozaposleni v kulturi, odprl še društvo “Svet je lep”, ki ga je izkoriščal za izogibanje letnemu cenzusu, ki ga kulturniki ne smejo preseči, če želijo biti upravičeni do državnega plačevanja prispevkov. Ko je ustanovil društvo z istim imenom je s.p. Svet je lep zaprl. Njegovo društvo je pravni subjekt, ki ima drug transakcijski račun in drugo davčno številko. Kot samozaposlen  v kulturi mora imeti en transakcijski račun in izdajati račune nanj.

Uslužbenka na Ministrstvu za kulturo nam je pojasnila, da je na transakcijski račun kot samozaposleni v kulturi izdajal račune samo do višine cenzusa, da tega ni presegel, ostalo pa na svoje društvo Svet je lep. Ministrstvo za kulturo je to začelo preverjati, potem ko je Čordića nekdo prijavil. Ko je to odpravilo nadzor, je ugotovilo nepravilnosti, zaradi katerih mu je bil status samozaposlenega v kulturi odvzet. Čordić bi namreč moral imeti samo en transakcijski račun, na katerega bi izdajal račune.

[color-box color=”blue”] Čeprav si očitno Čordić želi, da bi bil že postopek zaključen, ta več kot očitno ni, saj bo o zadevi ponovno odločalo Ministrstvo za kulturo. Upravno sodišče kot tako torej ni o zadevi vsebinsko odločalo. Če je raperju prav ali ne, bo moral počakati na odločitev ministrstva, upajmo pa da bodo svoje poročanje v zvezi s tem popravili nekateri mediji, ki so se v zvezi s tem razpisali v smislu “sodna klofuta za vlado”. [/color-box]

Povezane objave

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.

1 komentar

Bojan Pavelsek 23. 12. 2020 - 18:03
Danes sem posnel osem videospotov, seveda sem zraven tudi pel, napisal sem nekaj sporočil Slovencem (žlahti) - ali mislite, da se lahko prijavim za samostojnega kulturnega delavca, aja, pa še to - ko pišem zdajle tele neumnosti zraven seveda tudi mislim, po "njegovem" tudi ustvarjam.
Dodaj komentar