Maribor bo imel urad za demografijo!

Vlada Republike Slovenije je napovedala, da bo na današnji seji vlade obravnavala predlog odloka o ustanovitvi in nalogah vladnega urada za demografijo, s katerim bo prišlo do ustanovitve Urada za demografijo. Glede na to, da v skladu z dogovorom na vladi mesto ministra brez resorja pripade stranki DeSUS.

V Maribor prihaja urad za demografijo

Urad za demografijo bo vodil minister brez resorja iz kvote stranke DeSUS. Po seji vlade pa bo natančneje znano, kdaj bodo v stranki predlagali ime kandidata. Sodeč po poročanju nekaterih medijev bi lahko vodenje urada prevzel podpredsednik stranke DeSUS Anton Balažek, nekateri pa celo ugibajo, če bo morda kar predsednica stranke tista, ki bo prevzela njegovo vodenje. Govorec stranke je za Slovensko tiskovno agencijo povedal, da ime kandidata še ni izbrano, v igri je namreč več imen. 15. dan po objavi v uradnem listu bo odlok o ustanovitvi stopil v veljavo.

Prostori urada sicer še niso znani, je pa določeno, da bo sedež v štajerski prestolnici, Mariboru. Med nalogami urada se omenja spremljanje in analiziranje demografskega gibanja, priprava demografskih politik in ozaveščanje družbe o demografskih izzivih.

MG


Povezane objave

Goloba več ne marajo. Odpadniki Svobode bi mu kradli glasove na Evropskih volitvah

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Brglez preko študentov nabiral poceni politične točke. Janša mu je povedal svoje.

1 komentar

dk 20. 08. 2020 - 16:15
Končno, vsaj nekaj dobi Maribor in hvala vladi za to.Upam, da bo Pivčeva potrjena na naslednjem kongresu in da bo Gantar izginil iz vlade.
Dodaj komentar