Maribor in Olimpija kaznovana

Nogometna zveza Slovenije je kaznovala NK Maribor in NK Olimpija zaradi uporabe pirotehničnih sredstev navijačev, na tekmi 22. kroga Prve slovenske nogometne lige v Ljudskem vrtu. Zaradi pirotehnike je bila tekma tudi dvakrat prekinjena. Na NZS pravijo, da podpirajo zgolj navijaško kulturo, ki pomeni športno navijanje na nogometnih stadionih in ne vključuje ogrožanja drugih ali sebe.

Včeraj je postalo znano poročilo disciplinskega sodnika in s tem kazni, ki bodo doletele oba kluba.

Kot poročajo na NZS, je disciplinski sodnik NZS zaradi večkratnih kršitev predpisov s strani navijaške skupine kaznoval NK Maribor s skupno kaznijo 11.000 EUR. Mariborski navijači so večkrat med tekmo uporabili pirotehnična sredstva ter posledično dvakrat poskrbeli za prekinitev tekme, ob tem pa še žaljivo vzklikali nasprotni ekipi in njenim navijačem.

Disciplinski sodnik pa je zaradi vedenja navijačev kaznoval tudi ljubljansko Olimpijo, kar je bila prav tako posledica uporabe pirotehničnih sredstev in žaljivega vzklikanja. Kazen gostujočim navijačem je bila odmerjena v višini 4.600 EUR.

Predsednik NZS, Radenko Mijatović, je situacijo v Ljudskem vrtu komentiral z besedami: »Na področju zagotavljanja varnosti vselej delujemo proaktivno. Očitno pa bodo v prihodnje potrebni tudi dodatni ukrepi s katerimi bomo uspešno omejili oziroma preprečili aktivnosti posameznikov, ki jim športno vedenje ni blizu. Osebno mi je žal vseh, ki so bili poškodovani v sobotnem dogajanju. Želim si, da bi navijači sami pri sebi uvideli, da situacije ne obvladujejo in da s takšnim vedenjem ogrožajo sebe in svoje navijaške kolege, klubu pa povzročajo visoke stroške z vidika kazni, kakor tudi morebitnih odškodninskih zahtevkov pravnim in fizičnim osebam. S ključnimi deležniki imamo v prihodnjem tednu namen opraviti sestanek na najvišjem nivoju in storiti vse potrebno, da se v prihodnje takšne situacije ne bodo ponavljale.«

Očitno so navijači res dvanajsti igralec ekipe, tako kot jih velikokrat opišejo njihovi klubi, saj po vsakem derbiju, ne glede na to kje se igra, tako Maribor kot Olimpija iz vrst NZS prejmeta visoke denarne kazni zaradi nešportnega vedenja navijačev.

j.l.


Povezane objave

Ljubljanska sramota sredi Ljudskega vrta.

Gol slovenske reprezentance za zgodovino. Odzivi

Zlatko Zahovič ima resne težave z zdravjem, a zre optimistično naprej.

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več