Mariborski policisti so med prazniki dobili kar 20 pijanih voznikov! Preverite kje!

Mariborski policisti smo ponoči, med 30. aprilom in 1. majem, izvedli poostren nadzor cestnega prometa, s poudarkom na ugotavljanju psihofizičnega stanja voznikov.

Med prazniki dobili kar 20 pijanih voznikov

Policisti so med prazniki v poostrenem nadzoru je bilo z indikatorji alkohola preizkušenih 328 voznikov. Pod vplivom alkohola je vozilo 20 voznikov, pri štirih voznikih je koncentracija znašala nad 0,52 mg alkohola na liter izdihanega zraka.

Policisti PPP Maribor so v četrtek, 30. aprila popoldne, zaradi prehitre vožnje in nezanesljive vožnje, ustavili 61-letnika. Policisti so mu odredili preizkus alkoholiziranosti, ki je pokazal 0,83 mg/l. Ker se voznik ni strinjal z rezultatom preizkusa, mu je bil odrejen strokovni pregled. Moškega so pridržali do iztreznitve. Čaka ga še srečanje s sodnikom za prekrške.

Ta dan je največ “napihal” 39-letni voznik tovornega vozila. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,91 mg/l. Policisti PP Ruše so mu odvzeli vozniško dovoljenje, prepovedali nadaljnjo vožnjo, zoper njega sledi obdolžilni predlog na pristojno okrajno sodišče.

Ob 00.25 so na Tržaški cesti v Mariboru ustavili še 32-letnega Mariborčana. Policisti PPP Maribor so ugotovili, da vozi z neveljavnim vozniškim dovoljenjem in pod vplivom alkohola (0,42 mg/l). Vozilo mu je bilo zaseženo.

V Pekrah so policisti PPP Maribor v petek ustavili 29-letnega voznika brez veljavnega vozniškega dovoljenja in pod vplivom alkohola (0,11 mg/l). Voznik se sprva ni zmenil za zvočne in svetlobne znake ter ni ustavil na znak policistov. Ko je to končno storil, je zapustil vozilo brez dovoljenja. Zoper voznika bo podan predlog sodniku za prekrške, ki bo
odločil o usodi začasno odvzetega vozila, policisti pa so mu že na kraju izdali plačilni nalog zaradi nedostojnega vedenja in vožnje pod vplivom alkohola.

V soboto je najvišje izmerjena stopnja alkohola znašala kar 1,21 mg/l. 52-letniku, ki so ga policisti PPP Maribor ustavili na Pobrežju, je bilo odvzeto vozniško dovoljenje ter prepovedana nadaljna vožnja. Podan bo obdolžilni predlog pri pristojnem sodniku za prekrške.

Zvečer so policisti na Tržaški cesti ustavili še 36-letnika brez veljavnega vozniškega dovoljenja ter z vozilom, na katerem je imel nameščeni različni registrski označbi. Preizkus alkoholiziranosti je pokazal 0,08 mg/l. Policisti so vozilo in registrski tablici zasegli, vozniku pa izrekli globo. Za vožnjo brez veljavnega vozniškega dovoljenja bo podan obdolžilni
predlog.

MG


Povezane objave

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Sredi Maribora, angleško-hrvaški plakat kot v posmeh slovenščini?

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!