Mariborski učiteljici – anticepilki vročili odpoved!

Učiteljica Špela Šeško iz osnovne Šole Franc Rozman Stane

Učiteljica z mariborske osnovne šole Franca Rozmana – Staneta, ki ni spoštovala pogoja PCT, je dobila odpoved delovnega razmerja.

Učiteljica Franca Rozmana – Staneta, je dobila odpoved!

Po neuradnih informacijah naj bi šlo za mariborsko učiteljico in “Trohino” anticepilko,  Špelo Šeško.

Učiteljica je v začetku septembra v videoprispevku, objavljenem na družbenem omrežju Facebook, starše nagovarjala, naj otroci ne hodijo več v šolo, ker je ta režimska in fašistična, da v njej celo obsevajo, in opozarjala, da bodo v šoli otroke “prisilno injicirali s strupenim zvarkom”. Tudi sicer je nasprotovala ukrepom za preprečevanje širjenja novega koronavirusa in sodelovala v proticepilskem Gibanju OPS (Osveščeni prebivalci Slovenije).

“Zadnja stopnja delovnopravnega postopka je bila izpeljana ta teden. Postopek se je končal z vročitvijo odpovedi zaradi kršenja pogodbenih in drugih obveznosti delovnega razmerja. Razlog pa naj bi bil neizpolnjevanje PCT-pogoja in uporabe maske v zaprtem prostoru,” pa je povedala ravnateljica šole. V zagovoru naj bi se učiteljica sicer sklicevala na neustavnost odloka. Pritožbeni rok sicer še teče. Mestna občina Maribor in ministrstvo za izobraževanje vodstvo šole podpirajo.

P.M.

Povezane objave

Ko se v Mariboru pred tekmo srečata “viola” Kangler in “dragons” Aleš Hojs

Tradicionalno! Dobrote v Cirbeškem kotlu je kuhal tudi poslanec SDS, Franc Breznik.

Precej opiti levičar zmotil mobilno kavarno Zale Tomašič v Mariboru