Mariborski zasebni dom starostnikov v roke Avstrijcev!

slika je simbolna

Sončni dom je od 31. januarja letos tudi uradno v rokah podjetja SeneCura, največjega avstrijskega upravitelja domov za starejše, ki je del mednarodne mreže domov za starejše francoskega koncerna Orpea.

Starostni dom, Sončni dom, prevzemajo Avstijci

Skupina SeneCura je zasebna družba, ki je bila ustanovljena leta 1998 v Avstriji, kjer upravljajo 84 ustanov za zdravstveno varstvo in oskrbo. Leta 2015 so postali del francoske skupine Orpea, ki upravlja 951 ustanov v 16 državah, med njimi v Nemčiji, na Nizozemskem, Portugalskem, v Španiji, Avstriji … Skupaj imajo več kot 96 tisoč postelj za kratkoročno in dolgoročno oskrbo.

Kot so sporočili iz družbe SeneCura, bo najprej v prihodnjih mesecih steklo spoznavanje notranjih procesov dela v domu in pregled vseh morebitnih rizičnih faktorjev, ki bi lahko vplivali na osnovno dejavnost. “Proces integracije namreč poteka najprej v smeri spoznavanja notranjih procesov, nato pa v smeri implementacije standardov skupine SeneCura.

Seveda pa prevzem ne bo vplival na zaposlene in starostnike. Trenutno je dom s 166 posteljami polno zaseden, za stanovalce skrbi 93 zaposlenih.

MG


Povezane objave

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Sredi Maribora, angleško-hrvaški plakat kot v posmeh slovenščini?

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!