Mariborski župan bi Večer preselil kar v prostore v njegovi lasti?

slika: facebook

Za župana vsake občine je najboljša novica ravno ta, da ima osrednji medij v svojih prostorih. Tako bi Arsenovič rad večer preselil v svoje prostore.

Od nekdanjega Večera, ki je bil izredno priljubljen in prodajan časopis ni ostalo prav veliko. Novice v tem mediju so se obrnile ekstremno levo, časopis pa je bolj postal vseslovenski, kot mariborski. Pa tudi prostori v središču Maribora so za Večer precej preveliki. 

Kot so navedli v sporočilu za javnost, nameri o selitvi iz stavbe simbolnega pomena v središču Maribora nasprotujejo uredniški odbor Večera, svet delavcev, Večerov aktiv Društva novinarjev Slovenije, zastopstvo uredništva Večera, sindikat novinarjev Večera in sindikat Pergam. Prepričani so, da bodo “negativne posledice in s tem cena selitve za medijsko hišo Večer bistveno večje od pričakovanega prihranka in zmanjšanja stroškov, čemur sta pri svoji končni odločitvi izključno sledila lastnik in poslovodstvo”.

Zaposleni na Večeru so prepričani, da je selitev v poslovne prostore Galerije Gosposka negativna in nedopustna ker je zgradba, v kateri zdaj deluje uredništvo Večera, “prepoznana kot neločljiv del medijske identitete, kot del dolgo grajene tradicije in temelj integritete medija, ki ostaja verodostojen, profesionalen in zaupanja vreden kljub zaostrenim razmeram na medijskem trgu”.

A že dolgo Večer ni prepoznan, kot neka medijska identiteta mesta Maribor, ampak le kot podaljšana roka leve politične opcije, ki v SV Sloveniji potrebuje medij, ki je hkrati tako časnik, kot medijski portal. Res dvomimo, da so bo zaradi selitve kdo v Mariboru sekiral?

Povezane objave

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Tu so podrobnosti streljanja iz občine Oplotnica

Na družbenem omrežju je završalo. V streljanju v Oplotnici je bil ubit Zlatko.