Med tem, ko so potniki mirno spali, je avtobus zletel s ceste. Umrlo 12 ljudi.

zajem slike, 24sata

Na avtocesti A4 v smeri Zagreba se je zgodila huda nesreča avtobusa. Umrlo je 12 ljudi, najmanj 25 pa je huje poškodovanih. 

Na avtobusu je bilo 43 potnikov. Nesreča se je zgodila okoli 5.40 med krajema Jarek Bisaški in Podvorec, avtobus poljskih registracij je dobesedno zletel s ceste. Angažiranih je bilo več ekip NMP iz varaždinske županije in Zagreba. Na terenu so tudi gasilci od tam, je sporočila policija.  Avtobus je peljal iz kraja blizu Varšave, po nekaterih informacijah naj bi šlo za skupino, ki je nameravala iti na romanje v Međugorje. 32 ljudi so sprejeli v bolnišnice v Varaždinu, Zagrebu in Čakovcu. 25 potnikov je huje poškodovanih.

Hrvaški premier Andrej Plenković se je v soboto pogovarjal s poljskim kolegom Mateuszom Morawieckim in v imenu hrvaške vlade izrekel sožalje družinam žrtev.

Nesreča poljskega avtobusa na Hrvaškem ni osamljen primer. 25. julija so pri Slavonskem Brodu obeležili prvo obletnico tragične prometne nesreče kosovskega avtobusa, v kateri je umrlo 10 oseb, več kot 40 je bilo ranjenih. Voznik, ki je priznal krivdo, je bil obsojen na šest let zaporne kazni.

Povezane objave

Dostavljalec hrane Glovo, obupal nad Slovenijo.

Divjak, ki je s Teslo povozil pešca in priletel na teraso lokala, je očitno nekam pobegnil?

Za izvedbo volitev in referendumov skupaj, ni dovolj denarja. Denar bodo vzeli kar iz državnih rezerv!