Migranti v novih azilnih domovih tudi na Obrežju in Središču ob Dravi?

Obrežje in Središče ob Dravi

Vlada je danes sklenila, da se za potrebe nastanitve prosilcev za mednarodno zaščito organizirata izpostavi azilnega doma na območju nekdanjih mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi. 

Vlada je sprejela sklep, da se za potrebe nastanitve vlagateljev namere in prosilcev za mednarodno zaščito v skladu z zakonom o mednarodni zaščiti na območju bivših mejnih prehodov Obrežje in Središče ob Dravi v objektih, s katerimi razpolaga Republika Slovenija, organizirata izpostavi azilnega doma. Kot so po seji vlade sporočili iz vladnega urada za komuniciranje, bo šlo za začasne nujne objekte za čas trajanja višje sile, vendar največ za tri leta. Piše Siol.net. A prebivalcev teh dveh malih krajev ni nihče nič vprašal, niti se ni z njimi nihče ne srečal, ne posvetoval.

Obrežje je obmejni kraj v občini Brežice, z vsega skupaj 354 prebivalci, Središče ob Dravi pa je malce večji kraj z malo več, kot 900 prebivalci. Ti se vsakodnevno srečujejo z ilegalnimi migranti. Pogosto se zgodi, da se z njimi srečujejo tudi v sosednjih vaseh. Težko je zato razumeti, kako bodo lahko na primer prebivalci vasi Obrežje brezbrižni, ko bodo v tej mali vasi imeli tudi nastanjene migrante.

vas Obrežje v občini Brežice

Središče ob Dravi

Glede na to, da se je število nedovoljenih vstopov v Slovenijo v lanskem letu bistveno povečalo in da se posledično povečuje tudi število oseb, ki vložijo prošnjo za mednarodno zaščito, je nastanitev takih ilegalnih migrantov v takšnih malih krajih več kot velika neumnost?

 

Povezane objave

Pozor! V sredo ponoči napovedane močne padavine predvsem v Podravju?

Tako so se v Vitanju na veselici tepli praktično vsi po vrsti #video

Tako v tajnosti ponoči vozijo migrante v azilni dom v Logatec

1 komentar

Vipavec 29. 02. 2024 - 23:06
Blizu meje naj jih nastanijo bodo varovali državno mejo
Dodaj komentar