Miha Kordiš deli pravljice o kapitalizmu in napada Iva Boskarola?

slika: Škandal24

Miha Kordiš, levičarski skrajnež in socialist, se je s svojimi nebulozami tokrat spravil nad Iva Boskarola.  

Miha Kordiš s pravljicami o kapitalizmu nad  Iva Boskarola

Kot so poročali številni mediji, je Ivo Boscarol prodal Pipistrel podjetju Textron s sedežem v Rhode Islandu. To s prevzemom Pipistrela cilja na segment trajnostnega letalstva, s pomočjo slovenske tehnologije pa bodo razvijali tudi leteče taksije. Zdaj bodo z ameriškim kapitalom zaposlili več ljudi in razširili prostore, vsi sedanji zaposleni pa bodo ostali. Tudi Boscarol bo v podjetju ostal kot manjšinski lastnik, svetovalec in zaslužni predsednik.

25 milijonov evrov od kupnine bosta Ivo in Taja Boscarol namenila Občini Ajdovščina, nad čimer je navdušen tudi župan Tadej Beočanin. Ta je pojasnil, da je vsota enaka kot njihov celotni letni proračun. 20 milijonov evrov bodo porabili za zdravstveni center in večnamenski helikopterski center – z novim helikopterjem bodo med drugim izvajali tudi reševanje v gorah in gasili požare, prenovili pa bodo zdravstveni dom in lekarno. S štirimi milijoni evrov bodo zgradili muzej letalstva s centrom znanosti ter otroško igralnico, milijon evrov pa bodo namenili pozelenitvi mesta in občine. Poleg tega bodo vsem zaposlenim namenili 3 evre za vsak dan dela v Pipistrelu. Piše Nova24TV.

A kaj takega ni všeč Mihi Kodrišu, ki je  novico na Facebooku pospremil s svojo zgodbico o kapitalizmu, kot jo je sam poimenoval. “Celo življenje trdo delaš, plačuješ davke in na stara leta životariš s 650 evrov penzije zato, da je vsled davčnih olajšav in proračunskih subvencij oligarh Ivo Boscarol za 218 milijonov bogatejši. Tvoje zgodbe v medijih ni, saj so zahteve po boljših plačah in pokojninah nerealistične, podpora za lenuhe” in cokla za poštene podjetnike, medtem ko si koristnik olajšav in subvencij plačuje piar slikanje širokogrudne, skoraj dobrodelne javne podobe,” piše Kordiš na Facebooku, kjer je nasmejal kar nekaj ljudi.

Še dobro da so ljudje zapisano vzeli, kot šalo. Ker lahko bi kdo poklical tudi kakšno zdravstveno ustanovo

Povezane objave

Danes bo ob 14.30 napeto pred RTV? Rupar pozval vodstvo, da se sooči s protestniki.

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”