Na POP TV in kanalu A, bodo še vedno molzli, tudi vaš, denar?

Očitno bomo v času Golobovanja doživeli ne samo časopisni in eletronski, ampak tudi televizijski monopol priviligirancev, ki lepo pišejo o Golobu in tej vladi?

Telekom je konec leta 2021 proti Pop TV in Kanal vložil tožbo. Podlaga za tožbo je bila delna ničnost pogodbe o vključitvi programov Pop TV in Kanal A v Telekomov sistem. Posledično je Telekom zahteval vračilo malo manj kot 12,4 milijona evrov. Pop TV in Kanal A sta maja lansko leto domala takoj po zmagi levice na volitvah vložili nasprotno tožbo z zahtevkom za plačilo odškodnine v višini 58,15 milijona evrov. Šlo naj bi za škodo, ki so jo utrpeli, zaradi premalo plačane odmere za distribucijo TV programov.

Uprava Telekoma je še lansko leto v utemeljitvi tožbe menila tako: “Dobavo plačljivih programov Pop TV, Kanal, OTO, BRIO, KINO od 16. 1. 2017 ponujata izključno v paketu, ki poleg dveh najbolj gledanih TV programov na ozemlju Republike Slovenije s širokim spektrom vsebin – filmi, nadaljevanke, informativni program, športni, otroški program itd. (Pop TV in Kanal A), predstavljata nujni del ponudbe vseh operaterjev na ozemlju Slovenije. Omenjena programa sta svoj monopol izrabljala na način, da sta operaterju in distributerju avdiovizualnih vsebin (Telekomu) ponujala “nepošteno in ekscesno ceno”, s tem pa sta tudi Telekom obravnavala nepravično v primerjavi z drugimi operaterji. S tem sta tožeči stranki “uporabljali neenake pogoje za primerljive posle in tožečo stranko s tem postavljali v neenaki položaj”. Piše portal Nova24TV.

Dobrohona Golobova politika oziroma bolje rečeno nova uprava Telekoma, ki jo je nastavil Robert Golob in njegovi koalicijski partnerji, pa je očitno “ugotovila”, da z ekscesnimi plačili ni nič narobe. Sklep o tem, ali je to povezano z izrazito pristranskim poročanjem Pop TV in Kanal A v prid kandidata in danes predsednika vlade Roberta Goloba, lahko naši bralci izpeljete sami. Potem ko sta Pop TV in Kanal A ustavili še nasprotno tožbo, je v ponedeljek Okrožno sodišče v Ljubljani sprejelo sklep, da je sodni postopek v tej zadevi uradno zaključen. 

Tako boste vsi uporabniki kabelskih operaterjev še naprej nehote plačevali še gledanje programov Pop TV, Kanal, OTO, BRIO, KINO. 

Povezane objave

SDM nad 8. marec zaradi financiranja referenduma iz tujine. Ti pa žaljivo nad SDM?

Iz stanovanja Roberta Goloba se razlega glasna balkanska glasba?

Hadžib bi v naših šolah dovolili, razpela na steni pa ne?

1 komentar

marker 18. 01. 2023 - 12:34
POP in A-kanal sta levi trobili, ki ju moramo vsi obvezno plačevati, čeprav sta v zasebni lasti. To so nam podtaknili levičarji in oškodovali vse državljane.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več