Na RTV divja prava mala vojna! Poglejte si, kaj vse si pišejo med seboj in kdo je dobival dodatke?

RTV Slovenija, slika: v Fokusu

Dodatki, ki so jih dobili nekateri RTV izbranci med epidemijo, burijo duhove. Dobili bi naj ga kolegi, ki so med epidemijo delali največ, vsebinsko najzahtevnejše ter najbolj izpostavljene teme in ki so svojim delom premaknili meje običajnega programa. Tako vsaj pravijo na RTV.

Izplačila dodatkov in nezadovoljni zaposleni

Kar 1.115 zaposlenih na RTV Slovenija je zaradi delovanja v kriznih razmerah (COVID-19) izplačalo skoraj 0,8 milijona različnih dodatkov in nagrad. To pa seveda nekaterim ni bilo povšeči in tako se je začela prava mala dopisovalna vojna, piše portal Nova24TV.

  • Aktiv novinarjev IP (informativnega programa) TV Slovenija je že 27. avgusta naslovil na Manico Ambrožič eklektronsko pošto. Takole so zapisali: “Spoštovana odgovorna urednica,po objavi podatkov o izplačilu epidemiološkega dodatka po 71. členu nekaterim sodelavcem IP TV Slovenija v Škandal24,  so se med nekaterimi našimi sodelavci, ki ga niso dobili, pojavila ugibanja, kdo je bil do tega dodatka upravičen. Zato  sprašujemo, kakšen je bil kriterij za izplačilo dodatka po 71. členu. in koliko sodelavcev je ta dodatek prejelo. Tiste, ki tega dodatka niso prejeli, pa so bili med epidemijo izpostavljeni, zanima tudi, zakaj niso bili uvrščeni na ta seznam. Vemo, da je sicer to prej stvar sindikata kot Aktiva, pa vas zaradi pomanjkanja sindikalnih sil in tistih, ki niso člani sindikata, vseeno prosimo za obrazložitev.
  • Manica Ambrožič, jim je 31. avgusta odgovorila nazaj in ni povedala, da je tudi sama dobila dodatek: Spoštovani, vsi, ki so bili med epidemijo izpostavljeni na delovnem mestu, so v skladu z zakonodajo dobili dodatek za ure izpostavljenosti. Ob koncu epidemije in ob podatkih, da smo med epidemijo v IP TVSLO ustvarili za 700 dodatnih ur programa,  nam je vodstvo RTV ponudilo možnost izplačila tudi dodatka za povečan obseg dela – VKA 32.  Možnost sem pozdravila, saj sem zadovoljna, da je vodstvo prepoznalo trud IP TVSLO. O razdelitvi in namenitvi tega denarja  sem se posvetovala z uredniki redakcij in tudi z vodstvom Televizije. Dobili so ga kolegi, ki so med epidemijo delali največ,  vsebinsko najzahtevnejše ter najbolj izpostavljene teme in ki so svojim delom premaknili meje običajnega programa. Kot je razvidno iz seznama, smo zaradi občutno povečanega obsega dela ob ključnih dneh, ko smo ročno uro po uro vnašali dodatke, ta dodatek namenili tudi obema poslovnima sekretarkama, ki sta imeli res izjemno zahtevno in mukotrpno delo. Seznam kolegov z dodatkom za povečan obseg dela: BRANISELJ KATARINA, DOLAJŠ ŽAN, RAJNOVAC MAJDA,PAK HORVAT LIDIJA, ROK ŠULIGOJ, GRADIŠAR BERNARDA, KOGOVŠEK BOŠTJAN, LADIKA DEJAN, MARKOVIČ NATAŠA, PFEIFFER VESNA, PREŠEREN PETRA, ŽNIDARŠIČ ERIKA, DRAGOLIČ MARJETA, RAZBORŠEK MARTA.

Odgovor ni prinesel zadovoljstva




Tu pa se je zadeva šele začela stopnjevati. Maili nezadovoljnih zaposlenih so kar leteli;

  • Prosim????????? Mi lahko nekdo reče, da imam privid? Ali da gre za nek interni joke?”
  • “Zadeva je stvar notranje, pa verjetno bo še kakšne zunanje revizije. Najprej je sploh vprašanje podlage, torej ali se lahko 71. člen sploh razlaga na način kot si ga je razlagalo vodstvo RTV-ja, da si je predvsem sebi in še nekaj drugim (tudi navedenim, ki so zagotovo delali) izplačalo javni denar,” je zapisal Viki Twrdy.
  • “Kakšni so torej kriteriji? Iz Maničinega mejla namreč tega nisem razbrala. In torej med tistimi, ki so veliko delali, ni niti enega urednika, turnusnega urednika ali voditelja TVD-ja. Kaj pomeni največ? Število ur, število prispevkov? Se je oglasila  Petra Marc. 

Novica je močno razburila tudi ostale zaposlene v informativnem programu, ki so predstavljali veliko večino tistih, ki so morali kljub zaprtju javnih služb opravljati svoje delo. Ugotovili so, da si je vodstvo, skupaj z odgovorno urednico Manico Janežič Ambrožič in področnimi uredniki kot so Dejan Ladika in Marjeta Dragolič izplačali kar dva dodatka v višini več tisoč evrov. Koliko je dobila izplačila Manica Janežič Ambrožič ne želijo razkriti, nekateri mediji pa so od RTV pridobili podatke, da je samo Dejan Ladika poleg visoke redne plače prejel 380 evrov brutto po 71. členu interventega zakona, nato pa kar 3845 evrov brutto dodatka za delo v izrednih razmerah.

Podatki so sprožili alarm v Nadzornem svetu RTV, ki je že sprožil postopke za notranjo revizijo. Mnogi menijo, da so bili številnim zaposlenim dodatki izplačani nezakonito. KDO PA JE VSE TO PLAČAL? Slovenski narod!

MG


Povezane objave

Slikanje predsednice države, v posmeh vsem žrtvam komunističnega nasilja!

Zasedba FDV – družinski posel družine Vajgl?

Mirko Mayer je tokrat brcnil v temo. Janša mu je povedal svoje.

1 komentar

Jožef 21. 09. 2020 - 7:55
Prisilno plačal Slovenski narod. Vseeno če jih ne gleda ker jih ni za gledat. Lažejo lahko sebi.
Dodaj komentar