Nad Mariborom huda ura! Na Koroškem vsi gasilci v pripravljenosti!

Deževno vreme

Arso napoveduje naraščanje pretokov Drave. Reke in hudourniški vodotoki bodo predvsem na Koroškem čez dan in v noči na sredo še naraščale.

 

Pretok Drave je na meji z Avstrijo ustaljen pri pretoku okoli 1000 m3/s. V spodnjem toku pa Drava še narašča. Poplavljene površine dolvodno od jezu Markovci se bodo danes povečevale.

 

Nad Mariborom v tem trenutku divja tudi nevihta. 

 

 

V Črni na Koroškem, Mežici in na Prevaljah so že aktivirane vse gasilske enote. V Črni je poplavljenih nekaj kleti. Kot pravijo domači gasilci, imajo stanje trenutno še pod kontrolo. Nekateri prebivalci Spodnjega Javorja, kjer so bili v zadnjem mesecu poplavljeni že dvakrat, so se evakuirali. Prav tako so se evakuirali tudi prebivalci Loma pri Mežici, kjer grozi obsežen plaz, in kjer so ponovno zaznali premike. Meteorna voda je poplavila podjetje Cablex. Trenutno na Koroškem tudi precej dežuje.

 

Glede na predvidene količine padavin je pričakovanj močnejši porast vodotokov na območju Kozjaka in Pohorja, lahko pa tudi na območju Slovenskih goric. Ker je od začetka meseca te kraje zajelo več deževij in se je sprožilo veliko število zemeljskih plazov, obstaja možnost dodatnega proženja že obstoječih ali pa novih zemeljskih plazov.

Povezane objave

Zasedba FDV – družinski posel družine Vajgl?

Ko se v Mariboru pred tekmo srečata “viola” Kangler in “dragons” Aleš Hojs

Tradicionalno! Dobrote v Cirbeškem kotlu je kuhal tudi poslanec SDS, Franc Breznik.