Nataša Pirc Musar: “Cerkev mi kot inštitucija ni blizu!”

Nataša Pirc Musar, v ozadju Tanja Fajon. Slika: Portal Plus

Za Kučanovo izbranko za predsednico države Natašo Pirc Musar, se seveda spodobi, da ni verna, da ne veruje v boga in da ni krščansko vzgojena. Kajti drugače ne more biti leva (beri: njegova) predsednica države.

Pa je lahko Nataša Pirc Musar predsednica vseh Slovencev, tudi tistih verujočih? V svoji izjavi za N1 je namreč povedala:  “Cerkev kot institucija ni blizu in želela bi si, da bi bila politično bolj nevtralna. Cerkev mora tudi zato ostati ločena od države.” O kakšni nevtralnosti Musarjeva govori?

Znano je, da levi volivci praviloma niso verni, niso krščansko vzgojeni in ne hodijo na bogoslužja, k maši in podobno. Že od nekdaj je veljalo, da so na vaseh, kjer so praviloma volivci desne politične opcije, ljudje bolj krščansko vzgojeni in raje obiskujejo cerkve, kot mestni ljudje. S tem seveda ni popolnoma nič narobe. Cerkev je vedno odprta za vse, leve, desne, rdeče, bele, črne. In kakšno nevtralnost cerkve ima v mislih gospa, ki kandidira za predsednico Slovenije?

Ne želimo Musarjevi postavljati kakšnega zgleda, a vseeno. Če že postane predsednica Slovenije, naj si za zgled vzame predsednika države Boruta Pahorja, ki se je recimo včeraj udeležil slavnostnega dogodka ob zaključku obnove župnijske cerkve Marije Vnebovzete v Šmarju pri Jelšah. Predsednik Pahor, ki velja za predsednika leve politične opcije (bil je član in predsednik  stranke SD) je imel na slovesnosti celo nagovor. 

Bo Musarjeva presegla to nevtralnost?

Povezane objave

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

Ruski hekerji nad Natašo Pirc Musar

POZOR! Zaradi naleta treh vozil zaprt del štajerske avtoceste, nastajajo zastoji

7 komentarjev

Slovenec 33 15. 08. 2022 - 7:29
To je ena navadna rdeča klerikalka, ki deluje v svojo korist in v škodo Sloveniji. Svobodna Slovenija ji ni intimna opcija in bo vse naredila, da nas uniči.
marker 15. 08. 2022 - 6:45
Ali je kdo že videl odvetnika v nebesih? Tam jih ni! Vsi so v peklu!
Djuro Sumar 15. 08. 2022 - 13:38
Nataša Pirc Musar govori o inštituciji, ki je ločena od države. Če ne podpiraš cerkve, ne pomeni, da ne maraš ljudi, ki verujejo v Boga. Ne razumem, kakšen smisel ima hoditi k maši, če nisi vernik. Ne hodim na nobeno versko prireditev, med verniki pa imam prijatelje. Volil bom Natašo Pirc Musar. O Pahorju pa nebi, čas je da se poslovi. Prispevek sugerira, da bi moral biti predsednik-ca vernik, kar je seveda totalna neumnost, še zlasti v državi, kjer je vera ločena od države in je večina prebivalcev ateistov. Sicer pa so volitve neposredne in večina odloča o svojem predsedniku.
Frank Schmid 16. 08. 2022 - 11:16
po tvoje mora biti komunist potem je pa prave vere. Naj bo tvoja predsednica moja ne bo.
Djuro Sumar 16. 08. 2022 - 11:29
Ti ne rabiš predsednice, ampak pastirja.
Frank Schmid 16. 08. 2022 - 11:15
ona tudi meni ni blizu in ni moja obcija in tudi ne bo moja predsednica.
Ivan 18. 08. 2022 - 5:36
Rajši vidim kot PRS "berta brajdiča" kot to ženšče.
Dodaj komentar