Ne boste verjeli, kdo je začasni direktor TV Slovenija

Patrik Greblo, slika Obala plus

Med tem, ko je raje, odšel na dopust, kot na sejo programskega sveta, športni novinar Urban Lovrenčič, ni dobil zadostne podpore za direktorja TV Slovenija.

Programski svet, je včeraj odločal o dajanju predhodnega soglasja za imenovanje Urbana Laurenčiča za direktorja TV Slovenija. Bil je edini kandidat, a kljub temu zadostne podpore ni dobil. Nekatere je presenetilo, da kandidat Laurenčič ni bil fizično prisoten na seji programskega sveta, ampak se je oglašal na daljavo, prek ene od aplikacij za videokonference. Pojasnil je, da je na dolgo načrtovanem dopustu in da bi bilo neodgovorno do njegove družine, če bi dopust izpustil. Nekateri programski svetniki so se temu čudili, eden med njimi je dejal, da bi se precej enostavno do Ljubljane lahko pripeljal. 

Je pa deneralni direktor Andrej Grah Whatmough  za vršilca dolžnosti direktorja Televizije Slovenija predlagal Patrika Grebla, njegovega svetovalca za glasbo, sicer tudi uspešnega dirigenta. Od 22 prisotnih članov programskega sveta jih je soglasje dalo 21, eden je bil vzdržan. Greblo je tako dobil predhodno soglasje programskega sveta.

Povezane objave

Škandal, ki že močno odmeva! “Putinova” Ana Netrebko bo nastopila v Ljubljani!

Za koliko se vam bodo pod Golobom znižale plače v letu 2023

Se je Kosova za naš portal lagala? Tako naj bi Marta Kos sodelovala z UDBO?

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave. Več