NEDOSTOJNO! Ko se sredi Žalca bohoti albanska zastava!

V Sloveniji velja pravilnik o obešanju zastav v državi Sloveniji. Tuja zastava ne sme in ne more biti obešena na nobeni, hiši, poslopju ipd, razen če ne gre za veleposlaništva ali druge državne ustanove. Temu priča tudi Zakon o grbu, zastavi in himni Republike Slovenije ter o slovenski narodni zastavi.

Sredi Žalca obešena Albanska zastava

Tudi odzivi na družbenih omrežjih niso bili ravno prijazni! No, sredi Žalca pa si je izobešanje Albanske zastave privoščil kar, očitno v Žalcu na Trubarjevi ulici stanujoči Albanec, ki je med tem pozabil, da živi v Sloveniji. Kot je zapisal eden od uporabnikov družbenega omrežja: “Albanska okupacija Slovenije na pohodu. Zastave že vihrajo, vsak dan nas je več. V Žalcu ta trenutek več kot 1500 (“okupatorjev”) astilcev te zastave.Naslednjega župnika nam ne bo treba več iskati.Francl, kdo te bo pokopaval?”



V primeru prekrška po prvem odstavku 7. člena zakona o varstvu javnega reda in miru (Uradni list RS, št. 70/06; ZJRM-1) je globa za posameznika predpisana v razponu od 104,32 (25.000 tolarjev) do 417,29 evra (100.000 tolarjev). Če pa so dejanja iz 7. člena tega zakona storjena z namenom vzbujanja narodnostne, rasne, spolne, etnične, verske, politične nestrpnosti ali nestrpnosti glede spolne usmerjenosti, se storilec kaznuje z globo najmanj 834,59 evra (200.000 tolarjev), kar določa 20. člen ZJRM-1!«

Izobešanju tujih zastav, pa čeprav na privatnih hišah je nedopustno in kaznivo, tako, kot to velja za izobešanje drugih zastav, ki s slovensko državo nimajo nobene veze. Bo policija ukrepala?

MG


Povezane objave

Brglez preko študentov nabiral poceni politične točke. Janša mu je povedal svoje.

Tu so neumnosti, ki sta jih Golob in njegova ljubica uprizarjala na dopustu, na ladji.

Pozor. Na upravnih enotah bodo stavkali do preklica. Tudi v Mariboru!

1 komentar

Stanchy 24. 08. 2020 - 10:23
Zapor, kazen in izgon.
Dodaj komentar