Nekdanji poslanec Andrej Čuš, mora stranki SDS plačati 5.161 evrov, plus obresti.

SLIKA: insajder

Zagotovo se spominjate poslanca Andreja Čuša, ki je izstopil iz poslanske skupine SDS in odšel med povezane poslance. To je tisti poslanec, ki je v poslanske klopi prinesel  pivo.

NEKDANJI POSLANEC MORA PLAČATI STRANKI SDS 5161 EVROV

Čuš je junija 2016 izstopil iz SDS in obveznosti iz pogodbe, ki jo je podpisal skupaj s kandidaturo, ni poravnal. Ko je prejel tožbo, je prepričan v svoj prav za Siol izjavil: “Slovenska demokratska stranka me s pozivom k povrnitvi stroškov volilne kampanje nagovarja h kršenju volilne zakonodaje in kaznivemu dejanju, saj je volilni račun že zdavnaj zaprt”.





[color-box color=”yellow”] Sodnica Milena Hebar z okrajnega sodišča na Ptuju je odločila, da mora Andrej Čuš stranki SDS, ki jo zastopa predsednik Janez Janša, plačati 5.161 evrov z zamudnimi obrestmi od junija 2016 dalje. Rok: petnajst dni od prejema sodbe. Čuš mora SDS povrniti tudi pravdne stroške.[/color-box]

Gre za nekdanjega predsednika podmladka stranke, ki je bil leta 2014 na listi SDS izvoljen tudi za poslanca v državni zbor. Ko je kandidiral, je skupaj s kandidaturo podpisal tudi pogodbo, da bo v primeru, če se s poslansko skupino SDS razide, povrnil sorazmerni del stroškov, ki so nastali z njegovo kampanjo, piše Škandal24.

Tako je Čuš leta 2016 kar s pivom prišel v poslanske klopi:

PM




Povezane objave

Brglez preko študentov nabiral poceni politične točke. Janša mu je povedal svoje.

Poslanka Grgurevič, spet delala sceno v parlamentu. Hoivik ji je povedal svoje!

Zasedba FDV – družinski posel družine Vajgl?

2 komentarja

Miki Marli 12. 01. 2021 - 22:51
Kako naj placa.....ce pa tak rad pije pivo...
Viktor Hribar 13. 01. 2021 - 21:26
Včasih pa so sodbe SLO sodišč celo razumne in v liniji z zdravo kmečko pametjo.
Dodaj komentar