Neuradno! Erjavec odstopa od soglasja h kandidaturi za mandatarja?

Karel Erjavec, slika, družbena omrežja

Po neuradnih informacijah je Karl Erjavec po večernih posvetih z nekaterimi pravniki predsednikom strank koalicije KUL sporočil, da bo umaknil soglasje h kandidaturi za mandatarja, dokler se epidemiološke razmere v DZ-ju ne izboljšajo.

Erjavec umaknil kandidaturo

Predsednik DeSUS-a Karl Erjavec o umiku soglasja h kandidaturi za predsednika vlade razmišlja, ker se zaradi okužb z novim koronavirusom ali samoizolacije nekateri poslanci ne bi mogli udeležiti seje DZ-ja, na kateri bi odločali o nezaupnici vladi Janeza Janše. Poslovnik DZ-ja namreč ne omogoča tajnega glasovanja na daljavo. Erjavec je v ponedeljek dejal, da bo tako 46 glasov za uspeh nezaupnice zelo težko doseči. V samoizolaciji sta namreč tako z novim koronavirusom okuženi vodja poslanske skupine SD-ja Matjaž Han kot vodja DeSUS-ovih poslancev Franc Jurša.

Neumnost je bila že vložitev kandidature v času epidemije. Ampak sla po oblasti je bila očitno prevelika. Erjavec se je tako umaknil. in tudi slovenska politika bo lahko zadihala s polnimi pljuči in se ukvarjala namesto z Erjavcem, s koronavirusom, kar je najbolj pomembno.

PM

Povezane objave

GROŽNJA! Borisu Tomažiču nekdo hoče streči po življenju. Ustrelil bi ga v srce.

Dobili smo muzej o spolno prenosljivih okužbah, čakamo le še muzej o radiatorjih?

V SDS proti nedopustnemu projektu izgradnje vetrnih elektrarn na Pohorju!

1 komentar

Slovenec 33 19. 01. 2021 - 8:49
Komu bi pa tale blehač lahko vladal. Verjetno še ne 500 tistim, ki so ga volili.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več