Neverjetno! Ali Golobovi ukinjajo financiranje zasebnih vrtcev?

vrtec, slika je simbolna

Med starši otrok, ki obiskujejo zasebne vrtce, je zakrožila informacija, da naj bi ministrstvo načrtovalo ukinitev financiranja zasebnih vrtcev, piše portal N1.

Na pristojnem miistrstvu so namreč imenovali delovno skupino, ki se ukvarja s spremembami zakona o vrtcih. Prvič se je sestala konec decembra 2023. Njeni člani so predstavniki vseh treh reprezentativnih združenj občin, predstavnik Skupnosti vrtcev Slovenije in Združenja ravnateljic in ravnateljev vrtcev Slovenije ter predstavnica Združenja zasebnih vrtcev Slovenije. Med številnimi vsebinskimi vprašanji, ki jih je potrebno obravnavati in predlagati nove zakonske rešitve, je tudi vprašanje preučitve ustreznosti sistema financiranja zasebnih vrtcev.

Starši, ki imajo otroke v zasebnih vrtcih so se že združili v Iniciativo staršev otrok v zasebnih vrtcih, ki jo je ustanovil in jo vodi glasbenik in nesojeni kandidat za predsednika Slovenije Gregor Bezenšek. Iniciativi se je pridružili že 500 staršev. Pravijo da, načrtovane spremembe potencialno predvidevajo črtanje 34. člena zakona o vrtcih, ki določa, da mora zasebni vrtec za pridobitev javnih sredstev izvajati najmanj poldnevni program, zagotoviti vzgojitelje in pomočnike vzgojiteljev, ki izpolnjujejo izobrazbene pogoje, imeti vsak en oddelek otrok ter biti dostopen vsem otrokom pod enakimi pogoji. Z ukinitvijo bi tudi ukinili sofinanciranje obiskovanja otrok v zasebnih vrtcih.

Tako bi Golobovi po tiho ukinili vse zasebne vrtce?

Povezane objave

Janša: “Slovenski levičarji zbrani okrog vlade posnemajo Hitlerja?”

Tako se napajajo iz državnega denarja in si koregirajo plačo, neizvoljeni člani Levice.

Kangler nad policijo. “Zakaj ste lagali občinam, glede študij o azilnih domovih?”

2 komentarja

Čunga Lunga 17. 01. 2024 - 13:12
Pri tej vladi je pač tako,naredijo točno to,kar misliš ,da jim ne bo prišlo na misel.
Dado 17. 01. 2024 - 15:11
Pa vi razumete pomen besede zasebni?!?
Dodaj komentar