Neverjetno! Kaj je povedalo Ustavno sodišče v primeru preiskovalne komisije v zadevi Kangler?

Medtem, ko je Franc Kangler preiskovalni komisiji predočil dokaze, poglede in nekatera dejstva, ki se ta nanaša na ugotavljanje odgovornosti sodnikov, pri njegovem pregonu je Ustavno sodišče ustavilo parlamentarno preiskavo.

Ustavno sodišče je ustavilo parlamentarno preiskavo a le v delu, ki se nanaša na odgovornost sodnikov!

Ali lahko sodišča sodijo pristransko in nepošteno? O tem se danes sprašujejo mnogi, katere je presenetila odločitev Ustavnega sosišča, da zadrži izvrševanje zakona in poslovnika o parlamentarni preiskavi ter akta o odreditvi parlamentarne preiskave v zadevi Kangler, kolikor se ta nanaša na ugotavljanje odgovornosti sodnikov.

Zahtevo je vložil sodni svet, saj meni, da zakon in poslovnik ne preprečujeta protiustavnih parlamentarnih preiskav z vidika poseganja v neodvisnost sodstva. Preiskava v primeru Kangler se tako po njihovi oceni ne nanaša na javne zadeve ampak na konkretne že pravnomočno končane postopke, usmerjena je v sodnike, torej nosilce javne oblasti, ki niso politično odgovorni, zato sodni svet meni, da posega v ustavno varovano neodvisnost sodne veje oblasti. Ustavno sodišče je s sedmimi glasovi za in enim proti potrdilo začasno zadržanje, saj je edina škodljiva posledica, da bo odložena izvedba preiskovalnih dejanj, Piše Žurnal24.

Bo pa preiskovalna komisija nadaljevala z delom in z zaslišanjem prič, ki se ne bodo nanašala na sodnike.

Kdo pa bo sedaj ugotavljal odgovornost sodnikov?

MG

Povezane objave

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.

Brglez preko študentov nabiral poceni politične točke. Janša mu je povedal svoje.

Tu so neumnosti, ki sta jih Golob in njegova ljubica uprizarjala na dopustu, na ladji.