Neverjetno! Ministrica za kmetijstvo “fuša” za 35.000 evrov?

slika: twitter

35 tisoč evrov na leto, postrani, ob funkcionarski plači? Je to sploh mogoče?

Ministrica za kmetijstvo, fuša za lepe denarje?

Si predstavljate, da bi državna sekretar ali minister v sosednji Avstriji, Nemčiji ali kje drugje v zahodni Evropi – poleg državne funkcije, ki zahteva delo 24 ur na dan – dodatno zaslužil več kot 100 odstotkov svoje letne plače s “fušanjem” na projektih, ki jih financirata državni ali evropski proračun, torej davkoplačevalci, in pri tem – za nameček – ne bi oddal niti ene same pisne študije?! Piše Požareport in dodaja, pri nas pa se to ravno zdaj dogaja ministrici za kmetijstvo Aleksandri Pivec, ki – za nameček – prihaja iz “socialno čuteče” stranke DeSUS, katere volivci dobivajo povprečno mesečno pokojnino v višini 640 evrov, njihova ministrica pa ima skoraj 10-krat višjo mesečno plačo in še fuša za veliko evrčkov na leto?

Famozni SKRIPT in veliki zaslužki

Govora je o famoznem projektu SRIPT ali “Strateško razvojnem inovacijskem partnertvu trajnostni turizem SRIPT,” ki se je začel 16. oktobra 2016, s posebnim razpisom Ministrstva za gospodarski razvoj in tehnologijo. Pod krinko velikih besed o pomenu turizma za Slovenijo (čemur sicer ne gre oporekati), zavitih v kup neverjetne birokratske latovščine, skozi katero se je skorajda nemogoče povsem prebiti, pri tem pa gre žal tudi za črpanje proračunskega denarja in požrešno polnjene zasebnih žepov izbranih posameznikov na račun davkoplačevalcev, in med njimi najdemo tudi nekaj takšnih, ki jih že predobro poznamo iz nekih drugih zloglasnih afer, piše Požareport.

Pivčeva dobila dobrih 35.000 evrov?

A najbolj bode v oči zaslužkarstvo Aleksandre Pivec, aktualne ministrice za kmetijstvo, prehrano in gozdarstvo iz stranke DeSUS, ki naj bi dosedaj iz projekta SRIPT prejela dobrih 35 tisoč evrov (bruto), kar znese okoli 70 odstotkov njene celoletne ministrske plače, pri čemer naj bi ministrica ta denar, tako Požareport, pokasila brez kakršnekoli napisane ter pisno oddane študije, ampak na podlagi ustnega svetovanja. Zadnjo tranšo denarja naj bi Pivčeva sicer dobila 11. decembra 2018. Še piše Požareport.

Odgovor ministrice

Ministrica nam je na zgodbo, čeprav smo jo povzeli po drugem mediju, odgovorila kar na naši facebook strani. Njen odgovor objavljamo v celoti:

Alekcandra Pivec Pravijo, da lažnih novic ni vredno komentirati, da je bolje globoko vdihniti in iti naprej. A ker se o meni in mojem delu že 2 dni širijo laži in zavajanja, sem se odločila, da spregovorim. Z vso odgovornostjo trdim, da sem svoje delo, za katerega sem bila s pogodbo zavezana, pošteno oddelala. To je potrdil naročnik dela in pregledala pristojna služba. O rezultatih dela na projektu pa priča tudi neodvisna evalvacija učinkov projekta. Vse moje pogodbe in poročila so bila posredovana organu kontrole in nikoli nisem bila pozvana zaradi kakršnih koli nepravilnosti. Za moje enoletno delo je naročnik plačal 35.609,09 € bruto bruto, in NE 70.000 kot navajajo lažne objava. Od tega zneska sem korektno in skladno s predpisi odvedla vse davke in prispevke. Z delom na projektu sem zaključila 13.9.2018, torej z dnem, ko sem nastopila funkcijo ministrice. To je vsa in edina resnica, vse ostale navedbe glede mojega dela pa so groba laž.

 

MG

 

Povezane objave

Pozor. Golob vam bo po novem obdavčil tudi večjo pasjo uto?

Černač tako zbodel Goloba, da ga je v bran morala vzeti kar predsednica Državnega zbora.

Neumnost z leve? Za Ireno Jovevo iz Svobode je najboljši slovenski politik Ivan Cankar