Neznanje zemljepisa. V oddaji “Delovna akcija” na POP TV, so kraj Pišece preselili kar na Dolenjsko.

zajem slike, POP TV; Delovna akcija

Delovan akcija je oddaja, kjer ljudem, ki živijo v težkih razmerah prenavljajo stanovanja, hiše in podobno. Včasih res naletijo na družino, ki nujno potrebuje pomoč, a včasih jim to ne rata najboljše.

V Sloveniji je o oddaji “Delovna akcija” veliko govora. Saj je v Sloveniji ljudi, ki potrebujejo popolno prenovo hiše ali stanovanja zares zelo veliko. Tako v oddaji včasih naletijo na ljudi, ki resnično potrebujejo pomoč, včasih pa se lotijo prenove stanovanja ljudem, kjer je stanovanje v dokaj solidnem stanju.

V tokratni oddaji Delovna akcija so se lotili prenove  majhne hiške ob gozdu v malem kraju Pišece v občini Brežice, kjer v njej živita Maja in njena hčerka Irenca. A očitno ekipa oddaja ni niti vedela kje se vas Pišece nahaja, niti kje se nahajajo in ujezili prebivalce Pišec.

V oddaji je bilo namreč povedano, da se nahajajo na Dolenjskem. v resnici pa se velik del občine Brežice nahaja na Štajerskem, kot tudi kraj Pišece.  Starejši krajani celo pravijo, da je za njih celo žalitev, če jim nekdo reče, da so Dolenjci. 

Očitno bo nekaterim treba ponovno v osnovno šolo?

vir / video: Delovna akcija, POP TV

 

 

Povezane objave

Golobova ljubica nad desne volivce. Se je nalezla Golobovega sindroma?

Arogantni Arsenovič pokvaril prijetno vzdušje na stojnici društva za pljučno hipertenzijo?

Neumnost z leve? Za Ireno Jovevo iz Svobode je najboljši slovenski politik Ivan Cankar