Nika Kovač Slovenka leta, v posmeh delovnim Slovenkam? Odzivi!

slika, twitter

Revija Jana je še enkrat presegla samega sebe. Za Slovenko leta je izbrala Niko Kovač, predsednico inštituta 8. marec ali, kot ji pravijo  “lizalko kuvert za jurja”?

Nika Kovač Slovenka leta, v posmeh delovnim Slovenkam?

Kje smo zavozili, pri vrednotah, pri spoštovanju, pri delu? U bistvu Slovenci nismo zavozili nikjer, zavozile so leve politične grupacije in levi politični “zmazki,” ki jim pravijo revije?

Kot se v svoji kolumni na strani portala Politia sprašuje Johanca, “kako je lahko Slovenka leta ženska iz tiste strani politične scene, ki vsemu, ki daje slovenstvo na prvo mesto, pravi fašizem? Kako je lahko Slovenka leta ženska, ki širi nestrpnosti do ljudi, ki nismo istih političnih stališč? Kako lahko politično, intelektualna smetana leve scene, sploh podeli naziv Slovenka leta, če že v narodno zabavni glasbi vidijo nastavke fašizma?”

[color-box color=”yellow”] Johanca: Nika Kovač Slovenka leta, v posmeh delovnim Slovenkam, klofuta vsem ponosnim Slovenkam, naziv Slovenka leta pa je s tem dosegel ultimativno dno.[/color-box]

Če pogledam okoli sebe, vidim mnogo žensk, ki si bi ta naslov bolj zaslužile. Zdravnice, medicinske sestre in ostale delavke v zdravstvu, se že dve leti vrtijo v neskončno dolgih izmenah, zavite v plastiko, v maskah nekatere izmed njih tudi po 12 ur, pa tiste v reševalnih vozilih. Ne pozabimo na mame, gospodinje… trgovke so bile virusu izpostavljene vso epidemijo. Znanstvenice, učiteljice, vzgojiteljice, profesorice. Gospodarstvenice, ministrice, športnice. Delavke za tekočim trakom, čistilke, kuharice. Ženske, ki dajejo pečat. Pečat vsem nam. Kdaj ste nazadnje pogledali čistilko v nakupovalnem v centru v oči in jo pozdravili? Kdaj ste se nazadnje zahvalili denimo učiteljici ali vzgojiteljici preprosto zato, ker je? Kdaj ste nazadnje pomislili na to koliko neprespanih noči je za medicinsko sestro? Koliko odgovornosti nosi imunologinja? V kolumni na portalu Politeia, piše Johanca.

 

 

 

 

Povezane objave

Priča napada na Gregorčiča. Napadalec ni bil vinjen.

V Markovcih je prišlo do tragedije. Umrl je otrok

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča