Niki Kovač, Golob ponuja 143 evrov za vsako sejo

Nika Kovač, slika družbena omrežja

Premier Robert Golob je ta teden napovedal, da se bo v petek prvič sestal strateški svet za preprečevanje sovražnega govora, njegovo vodenje pa je ponudil Niki Kovač. 

Strateški svet za preprečevanje sovražnega govora prvič sestal v petek, po seji pa bo znanih več informacij. po sklepu o določitvi višine sejnin in povračil stroškov članom strateških svetov, ki jih imenuje predsednik Vlade Republike Slovenije, pripadajo sejnine in v nekaterih primerih tudi povračilo potnih stroškov. Pišejo Slovenske novice.

Če bo Kovačeva sprejela mesto predsednice sveta, bo med drugim skrbela za zakonitost in strokovnost dela strateškega sveta, vodila in usmerjala delo strateškega sveta, sklicevala seje in predlagala dnevni red seje. Sklep, ki ga je leta 2007 sprejela vlada, določa, da višina sejnine za predsednika strateškega sveta in njegovega namestnika znaša 143 evrov neto za vsako sejo, člani pa prejmejo 86 evrov neto za sejo.

Povračilo potnih stroškov članom, ki imajo stalno bivališče zunaj kraja sveta, se prizna le, če ti presegajo višino sejnine. Upajmo le, da Nikice na seji ne bo kdo grdo gledal, da ne bo mislila, da je napadena.

Povezane objave

Janša udaril po mizi. Razkurila ga je nova uredba vlade. Zato poziv: “21. marca vsi na Kongresni trg!”

Naši šampionki, Niki Križnar finski organizatorji niso zavrteli Zdravljice! (video)

Vlada ob vzpostavitvi novega azilnega doma v Središču ob Dravi ni obvestila nikogar!

1 komentar

Pepe Vasjebe 16. 03. 2023 - 16:16
Đizs Krajz, kaj nam delajo iz države. Bocvana (brez diamantov se ve) in Burkina Faso bosta kmalu bolj demokratični in bolj urejeni od tele SFOOLnije.
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več