Niki Kovač, Golob ponuja 143 evrov za vsako sejo

Nika Kovač, slika družbena omrežja

Premier Robert Golob je ta teden napovedal, da se bo v petek prvič sestal strateški svet za preprečevanje sovražnega govora, njegovo vodenje pa je ponudil Niki Kovač. 

Strateški svet za preprečevanje sovražnega govora prvič sestal v petek, po seji pa bo znanih več informacij. po sklepu o določitvi višine sejnin in povračil stroškov članom strateških svetov, ki jih imenuje predsednik Vlade Republike Slovenije, pripadajo sejnine in v nekaterih primerih tudi povračilo potnih stroškov. Pišejo Slovenske novice.

Če bo Kovačeva sprejela mesto predsednice sveta, bo med drugim skrbela za zakonitost in strokovnost dela strateškega sveta, vodila in usmerjala delo strateškega sveta, sklicevala seje in predlagala dnevni red seje. Sklep, ki ga je leta 2007 sprejela vlada, določa, da višina sejnine za predsednika strateškega sveta in njegovega namestnika znaša 143 evrov neto za vsako sejo, člani pa prejmejo 86 evrov neto za sejo.

Povračilo potnih stroškov članom, ki imajo stalno bivališče zunaj kraja sveta, se prizna le, če ti presegajo višino sejnine. Upajmo le, da Nikice na seji ne bo kdo grdo gledal, da ne bo mislila, da je napadena.

Povezane objave

Stojmenova Duh, trdi, da je tujka. Kako je lahko potem slovenska ministrica? (video)

POZOR! Pogrešajo 11-letnega dečka. Ste ga videli?

V Svobodi imajo le 7 kandidatov za evropskega poslanca. Na listi tudi “pručka”?

1 komentar

Pepe Vasjebe 16. 03. 2023 - 16:16
Đizs Krajz, kaj nam delajo iz države. Bocvana (brez diamantov se ve) in Burkina Faso bosta kmalu bolj demokratični in bolj urejeni od tele SFOOLnije.
Dodaj komentar