Noro! Golob bi legaliziral ilegalne prehode, Italija pa zapira meje s Slovenijo?

Migranti, slika je simbolna, Moje Posavje

Očitno naš predsednik vlade živi v nekem svojem podivjanem svetu, brez pameti in koristi za našo državo? Medtem, ko mi podiramo ograje ne meji in bi Golob legaliziral nezakonite prehode meja, Italija zapira meje s Slovenijo?

Italiji je očitno dovolj Golobovih neumnosti. Italijansko zunanje ministrstvo, je namreč Slovenijo zaprosilo za začasno prekinitev schengenskega sporazuma, zaradi nevarnosti, da bi se med pribežniki, ki prihajajo z Bližnjega vzhoda, infiltrirali teroristi, je med govorom v Meranu sporočil podpredsednik vlade in zunanji minister Antonio Tajani, poroča italijanska tiskovna agencija Ansa.

S tem zdaj italijanska vlada zahteva nove, odločnejše ukrepe. Posledica bi sicer lahko bila vrnitev čakalnih vrst na meji s Furlanijo – Julijsko krajino, predvsem na vratih poletne sezone. Schengenski sporazum je namreč mednarodna pogodba, ki je predvidevala odpravo mejne kontrole blaga in ljudi. Poleg tega bi Slovenija lahko postala žep za ilegalne migrante.

 

Od letošnje zime je že prišlo do delnega suspenza pogodbe z vzpostavitvijo mejnih kontrol med Italijo in Slovenijo. Prekinitev je bila nujna zaradi zaostrovanja razmer na Bližnjem vzhodu in povečanja migracijskih tokov po balkanski poti. Evropska komisija je sicer prejšnji mesec sicer vse članice pozvala k odpravi nadzora na notranjih schengenskih mejah. Ob tem pa izrazila pričakovanje, da bi odpravo lahko omogočilo okrepljeno sodelovanje slovenske, italijanske in hrvaške policije.

A ob Golobji pameti, glede migracij, od Italijanov ni pričakovati, da bi popustili glede nadzora meja. Se pač bojijo za svoje državljane za razliko od naših vladarjev.

(video: POP TV)

Povezane objave

V Markovcih je prišlo do tragedije. Umrl je otrok

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča

Pokvarjeno! Še en napad na krščanstvo! Jaša Jenull bi ukinil maše na RTV! (video)