Nova zavajanja portala 24ur? Ali hočejo vplivati na glasovanje o Igorju Zorčiču?

pop tv (slika: novinar.com)

V petek bodo sicer poslanci odločali o koalicijskem predlogu za razrešitev predsednika DZ Igorja Zorčiča. Po Krivčevih besedah imajo še kar nekaj časa, da se preštejejo.

Novo zavajanje portala 24ur

A POP TV, kot ji pravijo nova opozicijska stranka levice, že šušmari in skuša ustvariti negativni vtis. Tako so zapisali:V poslanskih skupinah so po zavrnitvi predloga ustavne obtožbe premierja Janeza Janše različno ocenili, ali rezultat kaže, da večine v DZ nima vlada ali opozicija. Za SDS je rezultat pričakovan, predlagatelji pa so ponovili, da imamo “viseči” parlament in je čas za volitve. Po ocenah poslancev LMŠ se je zdaj dokončno pokazalo, da sta poslanca narodnih manjšin postala jeziček na tehtnici manjšinske vlade, ki “ji rešujeta vse, kar predlaga v DZ.” Avtorja pa U.Z/STA.”

Celotno novico si lahko preberete TUKAJ

[color-box color=”blue”] Zapisano je seveda čista laž pa naj jo je lansirala STA, ki je samooklicano tako neodvisna ali novinar/ka POP TV[/color-box]

Seveda pa ni tako, kot STA in POP TV poročata. Poglejmo nekaj dejstev:

  • Poslanca narodnosti vedno podpirata vsako vlado, podpirala sta tako Šarčevo vlado, podpirata tudi Janševo vlado,
  • Poslanca narodnosti nista bila jeziček na tehtnici. Ostaja pa dejstvo, da ko vlado imamo jo poslanca narodnosti podpirata. Tudi v tem pogledu včeraj ob glasovanju o ustavni obtožbi sploh nista bila jeziček na tehtnici.
  • Včerajšnji rezultat glasovanja o ustavni obtožbi je bil naslednji. Le 42 poslancev je glasovalo za ustavno obtožbo, 44 pa jih je bilo proti. Tudi, če bi vsi poslanci koalicije in SNS in DeSUS, pa tudi poslanca narodnosti pred glasovanjem odšli domov in sploh ne bi glasovali, ustavna obtožba še vedno ne bi bila izglasovana.
  • Poslanca narodnosti sta bila pa 1997, ko so vladali levi, res jeziček na tehtnici. Po volitvah leta 1996 je nastopilo dolgotrajno obdobje oblikovanja nove vlade. Ta se je oblikovala šele v začetku leta 1997. Janez Drnovšek je s svojimi podporniki zbral 43 glasov, desna stran parlamenta pa je zbrala 45 glasov, zato je kazalo da bomo dobili desno vlado (poslanca narodnosti nista šteta). Toda poslanca narodnosti sta takrat prvič in zadnjič odigrala jeziček na tehtnici in sta stopila na Drnovškovo stran, ki tudi z njunima glasovoma ni imel 46 glasov. 
  •  Tistim, ki govorijo, da imamo viseči parlament je treba jasno povedati, da njihova resnica ni čista resnica. Če odštejemo glasova obeh poslancev narodnosti ima leva stran parlamenta 43 glasov desna pa 45 glasov. 
  • Dominantni mediji radi s prstom kažejo na oba poslanca narodnosti, če bi Igor Zorčič pač padel in bi vsaj eden od poslancev narodnosti glasoval za njegovo razrešitev. A  tudi če bi podprla njegovo razrešitev s tem ne bi bila jeziček na tehtnici v smislu podpore nastanku ene ali druge vlade.

A na POP TV smo že navajeni novic, ki so namenjeni reklami leve opozicije. Novicam POP TV pa tako verjame le še leva klika?

P.M.

Povezane objave

Je policija zamolčala poizkus napada migrantov na ženske sredi Ljubljane? Pričevanje! Video!

Nov šok za stranko SD. Nekdanji tajnik naj bi jim zamolčal nov milijonček dolga?

Danes bodo pokopali umorjeno Sabino. Domačini za odgovorne zahtevajo dosmrtni zapor!