Novi sum korupcije in zlorabe javnega denarja pri stranki SD?

Dejan Prešiček, Tanja Fajon

Očitno je državni denar tisti, zaradi katerega so člani stranke SD še kako prisesani k vladnemu koritu. Saj je očitno to še edino, kar jih drži pokonci. O tem, kako se razni razpisi prirejajo in potvarjajo za točno določene osebe, pa so pravi eksperti, saj so se učili od najboljših lopovov – komunistov?

Tako kot imamo v Sloveniji parček Robert Golob – Tina Gaber, je v stranjki SD parček Tanja FajonDejan Prešiček. Baje ga v stranki ne mara nihče. Razen Fajonove seveda. Pa tudi, kot minister v Šarčevi vladi, se je moral kar hitro posloviti, zaradi obtožb o šikaniranju na delovnem mestu, prav tako so nanj leteli očitki o zlorabi položaja.

A glej ga zlomka. Fajonin ljubček ni kar tako. Postal je novi direktor ljubljanskega Centra za mednarodno sodelovanje in razvoj (CMSR). Zanj naj bi takrat, sodeč po anonimkah, priredili razpisne pogoje, da je sploh lahko postal direktor tega centra v 100-odstotni lasti države. Vsekakor pa je bilo njegovo imenovanje klasična politično-kadrovska operacija, kjer Fajonova, takrat že podpredsednica in zunanja ministrica vlade Roberta Goloba, definitivno ni nedolžna, razkriva Požareport.

A Prešičkova ljubica, sama Tanja Fajon, svojega dragega še finančno podpre? Z našim denarje seveda. Na Prešičkov CMSR, se dobesedno vsuje javni denar. Če je taisti center od zunanje ministrstva v zadnjih desetih letih prejel okoli 300 tisoč evrov, je zunanje ministrstvo pod vodstvom Tanje Fajon po imenovanju Prešička za direktorja taistemu centru (oziroma Prešičku) doslej nakazalo že dva milijona davkoplačevalskih evrov.

Nakazila zunanjega ministrstva, Centru za mednarodno sodelovanje in razvoj

Očitno je dobro “furati” tak družinski biznis, s tujim denarjem. Kdaj bo zunanja ministrica odstopila?

 

 

Povezane objave

Priča napada na Gregorčiča. Napadalec ni bil vinjen.

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča

Pokvarjeno! Še en napad na krščanstvo! Jaša Jenull bi ukinil maše na RTV! (video)