Pomembna obvestila UKC Maribor!

Zbrali smo nekaj pomembnih dnevnih obvestil UKC Maribor

UKC Maribor vam sporoča:

  • Obvestilo Centra za transfuzijsko medicino – Ambulanta za diagnostiko in terapijo koagulopatijo:
    ➡️Paciente na terapiji z Marevan ali Sintrom tbl. obveščamo, da bo Ambulanta za diagnostiko in terapijo koagulopatij do nadaljnjega zaprta. O novem datumu in uri pregleda bodo pacienti obveščeni po pošti. Prosimo, da terapijo jemljete po dosedanji shemi.
    ➡️Za kronične bolnike, ki imajo aktualne zdravstvene težave, a ne potrebujejo nujne obravnave, potrebujejo pa nasvet zdravnika specialista, so se v tem kritičnem obdobju odzvali zdravniki specialisti. Posvet z zdravnikom je možen po telefonu, v navedenih časovnih terminih ali preko e-pošte.
    ➡️Ko pokličete, pri sebi svoje osnovne zdravstvene izvide, zdravstveno kartico in spisek zdravil, ki jih jemljejo. Prosimo ne kličite zaradi datuma odpovedanega pregleda ali izvidov, ki niso nujni
  • UKC predstavlja graf, kjer so zabeleženi dnevni podatki za vsak dan do vključno polnoči in še ne vključujejo podatkov o prihodih morebitnih novih pacientov, premestitev na intenzivno nego ipd., ki se zgodijo kasneje.

  • “Na enoti za radioterapijo in na celotnem Onkološkem oddelku UKC MB se izjemno trudimo za varnost onkoloških bolnikov pred virusom Covid 19. S takšnimi fotografijami želimo vzpodbuditi javnost, da nam naj pri tem pomagajo – s tem, ko spoštujejo karanteno,” sporoča Tamara Petrun, dr. med., vodja Enote za radioterapijo.
  • UKC Maribor se iskreno zahvaljuje podjetjem:
    – Mednarodni forum znanstvenoraziskovalnih farmacevtskih družb, GIZ, za finančno donacijo v višini 8.000,00 EUR.
    – Lekarne Maribor za donacijo termometrov. Vsakemu posamezniku, ki prihaja po zdravniško pomoč v UKC Maribor namreč na eni izmed vstopnih točk izmerimo telesno temperaturo.

    OSTANITE ZDRAVI IN OSTANITE DOMA!

    MG



Povezane objave

Sredi Maribora v mikrofon tulil Jaša Jenull, poslušal ga ni nihče.

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič

Sredi Maribora, angleško-hrvaški plakat kot v posmeh slovenščini?