NOVO! Zaostritev ukrepov zaradi naraščanja okužb s koronavirusom!

slika: twitter

Zaradi naraščanja okužb z novim koronavirusom so na seji vlade razpravljali tudi o epidemioloških razmerah. Včeraj so v Sloveniji ob 1.653 testiranjih potrdili 53 novih primerov okužbe z novim koronavirusom, en dan prej, v torek, je bilo 55 novih okužb.

Nov odlok vlade!

Zaradi preprečitve vnovičnih izbruhov bolezni covid-19 je vlada sprejela nov odlok, ki določa, da sta od danes obvezna uporaba zaščitne maske v zaprtem javnem prostoru, kar vključuje tudi javni potniški promet, in razkuževanje rok. Maska ni obvezna, če se zagotovi primerna razdalja, je po seji vlade povedal Jelko Kacin. Skratka, ne gre več zgolj za priporočilo, ampak za obvezo.

Maska ni obvezna, v kolikor se zagotovi primerna razdalja. Če je pisarna, kjer delata dva, v javnem prostoru, potem maska ni obvezna, še posebej če je omogočeno prezračevanje.

Odločitev pa ne velja za vzgojno-izobraževalne zavode in športno ter rekreativno dejavnost, za katere se glede uporabe zaščitnih mask še naprej uporabljajo priporočila Nacionalnega inštituta za javno zdravje.

MG


Povezane objave

V Markovcih je prišlo do tragedije. Umrl je otrok

Izredna novica! Napadli nosilca liste SLS za Evropske volitve Petra Gregorčiča

Neverjetno! Poglejte kakšen manever je Svoboda uporabila, glede preiskave poslov Gen-i