Ob smrti 10-letnice, neprimerna izjava portala N1, da je za smrt kriva Slovenija?

slika: policija / MMC

Tragedija. S temi besedami bi lahko opisali dogajanje, ko so Turki, šlo je za mater s štirimi otroci prečkali deročo Dragonjo.

Populistični naslov na portalu N1 ob smrti 10-letne deklice?

A na portalu N1, so šli tako daleč, da so za tragedijo okrivili kar Slovenijo. Seveda se tu najprej postavlja vprašanje kaj je turška družina sploh počela tam. Turčija je povsem varna država, torej v tem primeru ne gre niti za begunce. In vprašanje, kam je mati z otroki nameravala potovati?

Državljani Turčije za vstop v EU (in s tem tudi Slovenijo) ne potrebujejo niti vizuma. Zato ni jasno, zakaj je turška družina poskušala v Slovenijo priti po ilegalni poti. Iz Turčije je sicer proti letališču Brnik vsak teden kar pet rednih letov letal.

Zato so besede, ki jih je za N1 zapisala Suzana Lovec: “Ta smrt je na tvojih plečih, Evropa. Na tvojih plečih, Slovenija” res iz trte izvita. Ste na portalu N1 mogoče pripravljeni sprejeti to Turško družino? Jim boste ponudili streho nad glavo? Ali pa je namen tega članka le udrihanje po državi in vladi, samo zato, ker v državo ne spušča ilegalnih migrantov?

Kot je ob tragediji dejal sekretar na ministrstvu za notranje zadeve Božo Predalič: “Tu ne gre za krivdo ministrstva niti slovenske vlade. Ne bi rad bil kritičen, ampak gre za neodgovornost matere, ki se je v takšnih okoliščinah spuščala v vodo z majhnimi otroki.”

Tudi zapisi na twitterju so ob tem članku zelo zgovorni:

Johanca: Ta smrt je na plečih matere. Dobesedno, če je iskala zatočišče bi ga naj poiskala na mejnem prehodu, ampak njen cilj ni bil prva varna država… tudi Slovenija ni bila njen cilj… nesrečnega otroka vaše hinavsko sprenevedanje ne bo oživilo.

Jaka: Poceni populistični naslovi ne rešujejo življenj.

Tine: Poceni populistični naslovi prispevkov žurnalistov, ki zganjajo politični aktivizem & ki hočejo Zahodnjakom naprtiti vso krivdo za tegobe tega sveta, zgolj & samo še dodatno zbijajo ugled & kredibilnost žurnalizmu. Potem pa cvilijo, ko jim ugled pada. Pa spet mi “krivi” za to

Stanka: Spoštovana. Tu pa pretiravate. Katera mati bi v tem času pustila svoje otroke v to nevarnost? Ps jaz grem vedno po suhem čez prehod.

Brane: Katja Šeruga, ne obtožuj Slovenije – zgodilo se je na Hrvaškem, ob poizkusu ilegalnega prehoda v Slovenijo. In takih laži Slovenija noče na svojih plečih.

Norman: Na plečih NVO-jev , ki usmerjajo begunce pa res. Na plečih globalistov, ki trosijo ljudem lažne obljube, da jih v Nemčiji čaka stanovanje in lepa sociala. Na plečih slovenskih levičarjev, ki ne dovolijo, da meje čuva vojska. V časih, ki jih vi opevate, so prebežnike streljali.

Marko: Socialisti spet pumpajo kolektivno krivdo. Genocidi zaradi kolektivne krivde promovirane od socialistov: pobiti judi v nacionalsocialistični Nemčiji, pobiti “kulaki” v Ukrajini pod socialistično Sovjetsko zvezo. Kaj pa tisti, ki je kriv, da je šla ta turkinja z otroki na pot?

In, kot je zapisal Jaka, poceni populistični naslovi ne rešujejo življenj!

P.M.

Povezane objave

Levi ekstremist, ki preganja “desne” novinarje, nadlegoval Jožeta Možino?

Član Ruparjevega društva, Suad Muslimović, deležen groženj s strani skrajnih levičarjev

To nastane, ko se poslanec Svobode zmoti pri glasovanju!