Občani pozor! Einspielerjeva ulica je nenadoma zaprta! Avtobusno postajališče pri UKC do nadaljnjega ni več v uporabi!

Mariborčane, ki so v Melju uporabljali bližnjico čez nadvoz v Einspielerjevo ulico, so pred nekaj dnevi presenetile zapora ceste in table z napisom, da gre za zasebno posestvo.

Lastnik parcele cesto zaprl!

Lastnik parcele, po kateri vodi omenjena pot, se je odločil, da cesto zapre za promet. Na občini odgovarjajo, da vzvoda za posredovanje nimajo. Del Einspielerjeve ulice, ki vodi čez nadvoz mimo nekdanje tovarne akumulatorjev Vesna, so kot bližnjico uporabljali predvsem domačini. Cesta je namreč vzporedna in kljub zdajšnji zapori nikomur ne preprečuje dostopa do stanovanj, hiš in drugih objektov. Zato na občini pravijo, da ne morejo začeti intervencijskega postopka za pridobivanje zemljišč pod to cesto, ki je sicer po javno dostopnih podatkih v lasti družbe Kompas Shop. A po neuradnih podatkih naj bi si to podjetje že nekaj časa prizadevalo, da bi to zemljišče občini prodalo, saj jim zaradi pristojbin predstavlja le nepotreben strošek.

Pogajanja med družbo in občino naj bi trajala že približno leto dni, vendar se strani ne moreta dogovoriti. Na mariborski občini pa drugače: pravijo, da jim s podjetjem za zdaj ni uspelo vzpostaviti stika. Ob tem pisno dodajajo, da razmišljajo o dekategorizaciji tega dela ceste in postavitvi zapore pred nadvozom s svoje strani ceste. To pomeni, da bi bila cesta zaprta trajno.

Če bi bil na tej cesti mogoče Arsenovičev lokal, bi zagotovo dogovor hitro našli.

V Mariboru je več takih cest

Sicer pa to ni edini tovrsten primer zasebne ceste v Mariboru, ki občini povzroča oz. je povzročal težave. Pred nekaj meseci se je namreč veliko govorilo tudi o Jarčevi ulici v Brezju. Zato na občini pristavljajo, da je te probleme v preteklosti povzročila država, ko je dovolila, da se kategorizirajo ceste, ki niso bile v lasti občin. Le te pa teh cest ne morejo odkupiti.

vir: radio Maribor

Marprom obvešča o zapori avtobusne postaje

Aavtobusno postajališče Maribor – UKC v Ljubljanski ulici zaradi opravljanja gradbenih del na tem območju od srede, 21. avgusta, do nadaljnjega ne bo v uporabi. Namesto na omenjenem bodo mariborski mestni avtobusi ustavljali na bližnjem postajališču Magdalenski park v ulici Moše Pijada. Postajališče Maribor – UKC bo predvidoma zaprto dober mesec dni.

M.G.

Povezane objave

Na pogovorni večer v Narodni dom v Maribor prihaja Janez Janša.

Sredi Maribora v mikrofon tulil Jaša Jenull, poslušal ga ni nihče.

V petek bo domače in veselo na Zgornji Polskavi. Pride tudi Alfi Nipič