Občinski svetniki opozicije, občine Hoče-Slivnica na novinarski konferenci, proti podražitvam

Novinarska konferenca opozicije

Občinski svetniki opozicije občine Hoče Slivnica so danes sklicali novinarsko konferenco zaradi neverjetne podražitve nadomestila za stavbno zemljišče v občini.

Svetniki občine Hoče-Slivnica so na eni izmed prvih izrednih sej občine s preglasovanjem koalicije, sprejeli visoke cene za uporabo stavbnih zemljišče v občini Hoče-Slivnica. To se je pri občanih izkazalo še na položnicah. Nadomestilo za uporabo zazidanih parcel v občini se je podražilo za 73%,  nadomestilo za uporabo nezazidanih parcel pa za za kar 200%. To je med občani povzročilo pravo ogorčenje, saj so tudi položnice za plačilo že prejeli.

Na eni izmed zadnjih sej občinskega sveta je mestni svetnik Srečko Hvauc predlagal, da se na dnevni red razširi s točko, kjer bi glasovali o tem, da se cene za uporabo stavbnih zemljišč vrnejo v prvotno stanje, a svetniki predloga niso podprli. Tako je danes potekala novinarska konferenca, kjer so opozicijski svetniki predstavili to problematiko.

MObčinski svetniki, ki so glasovali proti razširitvi seje občine Hoče-Slivnica, kjer bi ponovno obravnavali predlog, da se  cene za uporabo stavbnih zemljišče v občini Hoče-Slivnica vrnejo v prvotno stanje:

Jožef Merkuš, Andreja Kavaš, Boris Pust, Simona Kalčan, Uroš Blažič, Zdenka Trinko, Žan Krivec, Darko Vrhovšek, Anica Pučko, Marko Smogavec in Konrad Verhovšek.

Na današnji novinarski konferenci so sodelovali: občinska svetnika SDS, Srečko Hvauc in Vojko Golob, ter občinski svetnik SLS Rado Lobnik, opraviči se je občinski svetnik Gibanja Svoboda Rok Haložan, a je potrdil sklepe opozicije. Na novinarski konferenci je sodeloval tudi predstavnik Hočkega podjetja Mibra, Branko Vračko.

Celotno novinarsko konferenco si lahko ogledate tukaj:

Občinski svetnik Srečko Hvauc je ha novinarski konferenci izpostavil, da je taka podražitev prišla ob nepravem času, saj nas pestijo nenehne podražitve in bi tako življenje prebivalcev občine samo še poslabšalo. Eden izmed največjih podjetnikov v občini Branko Vračko iz podjetja Mibra pa je dejal, da v kolikor bi se cene za zemljišča dvigovala, se lahko zgodi, da se bi proizvodnjo lahko selili v tudi druge občine.

Povezane objave

Tako deluje leva demokracija. Z vsemi topovi nad Pašek Šetinc, Kordišu najnižja plača poslanca

Ministrica za zdravje pridno zapravlja naš denar. Najela agencijo za 111 evrov na uro!

Na Obrežju poteka prvi shod proti vzpostavitvi azilnega doma. #foto #video

1 komentar

Miki 2. 06. 2023 - 8:19
Sramota za tako visoko podražitev,z takim početjem bodo odgnali vse gospodarske družbe v občini
Dodaj komentar

To spletno mesto uporablja piškotke. S piškotki zagotavljamo boljšo uporabniško izkušnjo, enostavnejši pregled vsebin, analizo uporabe, oglasne sisteme in funkcionalnosti.
S klikom na »Strinjam se« dovoljuješ vse namene obdelave.
Obenem pa vas obveščamo, je spletna stran v fazi nadgradnje. Za morebitne nevšečnosti pri uporabi našega portala se vam v naprej opravičujemo. Več