Od danes  v Sloveniji veljata dva nova odloka!

Od danes v Sloveniji veljata dva nova odloka. odloki se bodo v dnevih do meseca maja še postopoma rahljali. V 10.-14. dnevih bo jasno znano, kateri ukrepi se bodo vse sprostili.

Od danes v Sloveniji veljata dva nova odloka.

  • Vlada je na  dopisni seji sprejela sklep o izmenjavi osebnih podatkov o odrejenih posebnih ukrepih osamitve, karantene in obveznega zdravljenja zaradi bolezni covida-19 med NIJZ in policijo. Sklep opredeljuje izvajanje 103. člena prvega protikoronskega zakona, ki določa policijska pooblastila za namen obvladovanja epidemije. Zaradi kadrovskih omejitev zdravstvenega inšpektorata lahko policija na podlagi pooblastil iz 103. člena nudi pomoč pri zagotavljanju spoštovanja odrejenih ukrepov osamitve, karantene ali obveznega zdravljenja tako, da Nacionalni inštitut za javno zdravje (NIJZ) na predlog zdravstvene inšpekcije policiji posreduje osebne podatke oseb, za katere je treba preveriti spoštovanje ukrepov.
  • V veljavo je tudi stopil odlok, s katerim ostaja v veljavi omejitev izdaje zdravil brez recepta v lekarnah na eno pakiranje na osebo. Razveljavlja pa se dosedanja odredba, ki je omejevala tudi izdajo zdravil na recept za največ en mesec. Prav tako ostaja v veljavi začasno povečanje izdelave dezinfekcijskih sredstev pri izvajalcih lekarniške dejavnosti.

MG


Povezane objave

Znano je od kod prihaja nov slovenski milijonar!

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper