Odziv Srečka Hvauca in Dejana Kaloha na ovadbo Levice!

Ovadba stranke Levica nad mediji Nova24TV, Demokracija, portal V fokusu in e-maribor, še vedno odmeva v javnosti. Še posebej nad šlamastiko, ki si jo je privoščila stranka Levica

Odziv na ovadbo stranke Levica

Na našem portalu smo se na ovadbo že odzvali in jo v celoti zavračamo, ter jo razumemo, kot pritisk na medije. Širšu izjavo za medije pa nam je poslal tudi Srečko Hvauc, saj je Levica ovadila tudi njega, kot odgovornega urednika portala V fokusu.com, a ta portal o “spornem” članku sploh ni nikoli pisal.

Hvauc je zapisal, da ovadbo ocenjuje z dveh plati. “Prva je širša, gledana z vidika medijev ter siceršnjega dogajanja v politiki in družbi. Kar počne Levica, poleg teh ovadb tudi v parlamentu in sicer, ni več politika in legitimen boj za oblast. To je de facto vzpenjajoči se in vedno bolj nasilen politični terorizem, za katerega je značilno, da za doseganje ciljev lahko padajo tudi nedolžne žrtve. Upam, da se zadeva ne bo razvijala v smeri fizičnih napadov. Je pa očitno, da gre pri teh ovadbah za nedopusten pritisk na določene medije, ki kritično spremljamo dogodke v politiki in družbi. Sicer pa  dejavnosti Levice pomenijo rušenje obstoječega ustavnega sistema v mladi demokratični državi, v konkretnem primeru pa zlorabo Kazenskega zakonika. Vendar pa navedeni zakonik pozna tudi kaznivo dejanje krive ovadbe,” pravi Hvauc.

“Druga plat zadeve pa je bolj osebna. V ovadbi je konkretno navedeno tudi moje ime. Prav nič me ne zanima, če se je na seznamu znašlo zaradi nepoznavanja dejanskega stanja, pobalinstva, nagajanja, funkcionalne nepismenosti, morebitnih stranskih učinkov določenih substanc ali zgolj kakih osebnih zamer. Ovadba mora biti utemeljena in podprta z dejstvi. Ovadbe se ne pišejo kar tako počez, po sistemu od viška ne boli glava, na zalogo, za vsak primer. Dovolj imam takih in podobnih ovadb, ki jih v mnogih primerih še dopuščajo  usedline prejšnjega propadlega sistema. Dovolj! Zato bom uporabil vsa zakonita sredstva, da zaščitim sebe in posredno tudi tiste, ki so mi blizu,” je zapisal Srečko Hvauc.”

Odločno se je na stran medijev postavil tudi mariborski poslanec Dejan Kaloh in zapisal: “Kot nekdanji novinar, ki je zaradi svojega dela s strani globoke države doživel tudi nezakonito hišno preiskavo, ob ataki Levice s serijo ovadb izražam neomajno podporo Jožetu Biščaku, demokraciji, Srečku Hvaucu, portalu e-maribor in portalu Nova24TV.”

P.M.

Povezane objave

Izredna novica! Sodišče zavrglo tožbi občin Brežice in Središče ob Dravi glede azilnih domov.

Janez Janša zbodel Novo Slovenijo, Ljudmila Novak pa v jok?

Jonas tokrat v parlamentu ni spal, ampak je jedel.

1 komentar

MOPSEN 10. 06. 2021 - 8:37
Uh kako smrdi iz kakatakombe v kateri gnezdi LEVICA edina TERORISTIČNA ORGANIZACIJA s sedežem v Ljubljanski kanalizaciji.
Dodaj komentar