Opozicijska Lista Andreja Fištravca bi podprla prodračun MOM?

slika: MOM

Kaj napoveduje proračun Mestne občine Maribor? zagotovo nič dobrega. Ljudje so pričakovali drugačno sliko. Knjižnice še ne bodo obnovili, prav tako se še vedno ne obeta obnova Ljudskega vrta, tudi zdravstvena postaja Tezno, bo zaenkrat še ostala “na suhem”. Kljub temu, a z manjšimi popravki bi opozicijska Lista Andreja Fištravca proračun podprla

Lista bivšega župana Andreja Fištravca bi podprla proračun

Mariborski mestni svet bo v četrtek opravil drugo branje dveletnega proračuna Mestne občine Maribor 2019-2020. Vodja svetniške skupine Saša Pelko je povedal, da so veseli, ker je župan Arsenovič upošteval nekatere njihove predloge in pripombe iz prvega branja: povišanje turistične takse, dvig sredstev za kulturo in mladino ter zmanjšanje postavke za financiranje političnih strank. “To je pametna odločitev, kajti prepričani smo, da mora biti Mestna občina Maribor servis občanom in ne političnim strankam,” je dejal Pelko.

V Listi Andreja Fištravca so za leto 2019 pripravili tri amandmaje, s katerimi bi okrog 590 tisoč evrov več denarja namenili kulturi, Centru za pomoč na domu, Ljudskemu vrtu in sanaciji asfaltnih vozišč s prevlekami.

Pelko: Zavedamo se, da je boljše sprejeti slab proračun, kot ga ne sprejeti.

50 tisoč evrov želi Lista Andreja Fištravca dodati projektu Ljudski vrt. S tem bi zagotovili, da se bodo na zahodni tribuni vsaj začela pripravljalna dela v letu 2019.

Bomo videli koliko od tega bo izvršenega in koliko zavrženega. Še vedno pa ne dobimo odgovora zakaj ima obnova Koroške ceste prednost pred obnovo zdravstvene postaje Tezno in obnovo Ljudskega vrta.

SIFA

Povezane objave

Imamo posnetek napada na voznika mariborskega avtobusa.

Sramota! Marijo pokopali kar v “socialno grobnico” namesto k možu!

V Mariboru zaradi parkiranega vozila fizični obračun?