Padec Daniela Andreja Tandeja v Planici. Kakšno je stanje? (video, foto)

Današnjo prvo od štirih tekem planiškega finala sezone je zaznamoval grd padec svetovnega prvaka. Norvežana Daniela Andreja Tandeja v poskusni seriji.

Hud padec Daniela Andreja Tandeja v Planici

Tande je izgubil nadzor nad smučmi in padel na glavo na začetku preloma doskočišča, se nato valil po letalnici bratov Gorišek do dna. Sprva so ga oskrbeli v doskočišču, nato pa s helikopterjem odpeljali v ljubljanski klinični center. Kmalu po padcu so planiški organizatorji potrdili, da je Tande v “stabilnem stanju”, zdaj pa se zdravi v ljubljanskem kliničnem centru. Prvi testi so “obetavni”, so sporočili iz OK Planica.

Oglejte si njegov padec. (Ni za občutljive!)

“Daniel je bil v reševalno vozilo sprejet v nezavesti, morali smo ga intubirati in mehansko predihovati. Po stabilizaciji je bil s helikopterjem prepeljan v Univerzitetni klinični center Ljubljana. Preliminarni testi so obetavni. Zdaj bomo počakali 24 ur, ko bomo teste ponovili. Več bomo tako vedeli jutri popoldan,” je o poškodbah norveškega skakalnega zvezdnika dejal vodja zdravstvene službe pri OK Planica, Tomislav Mirkovič, piše Žurnal24

Danielu želimo čimprejšnje okrevanje!

PM

Povezane objave

Izredna novica! Zvezdan Martić odstopil z mesta predsednika uprave RTVS

Tu so navodila in trasa petkovega vseslovenskega shoda! Odhod avtobusa tudi iz Maribora

Brglez po tiho že išče novo službo. Se mu obeta še tretji politični poraz?