Panika v UKC! Okužena oseba obiskala urgenco! Poziv vsem, ki so bili v čakalnici!

slika: blog.uporabnastran.si

V Sloveniji so v včeraj opravili 271 testiranj in potrdili eno okužbo z novim koronavirusom, je vlada sporočila prek Twitterja. Število vseh pozitivnih doslej znaša 1521. V bolnišnici po vladnih podatkih zdravijo šest bolnikov s covidom-19, eden potrebuje intenzivno nego.

Okužena oseba v čakalnici UKC Ljubljana

V Sloveniji je sicer zaradi covida-19 doslej umrlo 109 ljudi. Neprijetna izkušnja pa se je zgodila v ljubljanskem kliničnem centru V soboto, ko je na dežurno službo ljubljanskega zdravstvenega doma v prostorih Univerzitetnega kliničnega centra Ljubljana prišel človek okužen s Covid-19. Po poročanju Sobotainfo je okuženi v čakalnici nosil masko in vzdrževal varnostno razdaljo.

Kljub temu Nacionalni inštitut za javno zdravje poziva bolnike in njihove spremljevalce, ki so bili v času od sobote, 20. junija, od 22. ure, do nedelje, 21. junija, do 7. ure, v čakalnici Urgentnega bloka, da naj v naslednjih 14. dneh opazujejo svoje zdravstveno stanje in v primeru znakov akutne okužbe dihal najprej po telefonu pokličejo svojega osebnega zdravnika.

V bolnišnicah zaradi preprečitve okužb z novim koronavirusom veljajo preventivni ukrepi, zato so obiski možni le ob upoštevanju navodil. Bolnišnice pozivajo vse, da navodila o obiskih dosledno upoštevajo, sicer bodo prisiljeni obiske znova prepovedati.

MG


Povezane objave

Znano je od kod prihaja nov slovenski milijonar!

Saj ni res pa je. Vlada bi sebi, kar za 40 odstotkov povišala plače?

Tako je Franc Kangler, na soočenju, zaprl usta Maši Kociper