Pavel Rupar danes praznuje 63 let. To je zapisal na družbenem omrežju.

Pavle Rupar, shod upokojencev

Danes 21. maja, ko se začenja astrološko znamenje dvojčka, praznuje svoj 63. rojstni dan nekdanji poslanec, in nekdanji župan občine Tržič Pavle Rupar. Zagotovo najbolj znano ime letošnjega leta.

Rupar se kljub 63-im letom še ni ustavil. Še vedno je trdno v sedlu, kot pravi domoljub in kristjan. In., kot je zaupal našemu portalu, se ne bo ustavil, kajti upokojenci pravic še niso dosegli. In dokler jih ne bodo, se bo za to boril, V poletnih mesecih načrtuje tudi shod v Bruslju in evropske inštitucije obvestiti o malomarnem odnosu te vlade do upokojencev

To je zapisal na družbenem omrežju facebook (nelektorirano):

Ni ga večera, ko me kaj ne boli In ne jutra, ko se ne veselim novega dne! Ni ga dne, ko ne zaspim ob molitvi v zahvalo za dan, ki se zaključuje. Samo prehitro se vrti vse skupaj. Nasvidenje 62. leto, pozdravljeno 63.

Sem pa vseeno dan za dnem sem bolj vesel! Vsak dan bolj srečen! Vsak večer bolj hvaležen za življenje staršem, ki me čakata.. In Bogu za vse, kar živim, kar delam, kar si zadam za naslednji dan, teden, mesec za svoje obveznosti.. Srečen, ker imam nebeško dobro ženo in družino, srečne otroke in bisere mojega življenja vnuke, ki jih neizmerno ljubim! In prijatelice, prijatelje, vas vse, ki hodite to pot upanja, borbe in veselja pa tudi jeze in žalosti, ki se pomeša v šopek poljskega cvetja našega vsakdana! Ja, vesel in srečen sem, kot še nisem bil v svojem življenju!

Kaj hitro se razblini utrujenost, hitro mine slaba volja, plemenitost dela, ki ga opravljamo mi vsi skupaj za nas vse je močnejša od tegob! Jutro, ko nas sonce pozdravi, je novo rojstvo volje, moči, idej in nove sreče! Vsak dan je biserček venca nebeškega, ki krasi verižico mojega življenja..

Lepo mi je! Lepo, ker verujem v narod Slovencev, lepo, ker vidim upanje v očeh že pozabljenih ljudi, lepo, ker si pomagamo, ker vidim nasmejane obraze, lepo mi je, kadar berem sporočila bolnih, invalidov in preprostih ljudi, ki so dobili voljo do življenja pa tudi, ko berem zmerljivke, poniževanja tistih, ki jim grem na živce! Hahaha, res, lepo mi je tudi ob takih sporočilih, ker vem, da bi se brez njih ne trudil še bolj in bi se uspaval. Tako pa namenoma delam še več in boljše, da jim dokažemo , da smo boljši od njih! Da je naš cilj prijateljstvo, spoštovanje, ljubezen in napredek vsakega človeka, tudi tistega najstarejšega, skromnega do najmlajšega! Od povsem odrinjenega do tistega sprejetega.. Da smo se začeli zavedati, da le s poštenim in dobrim odnosom med slehernim lahko naredimo korak neprej, korak čez brezna, korak čez obtoževanja, čez prepire , čez iskanja napak drugih.. Da iščemo dobro v vsakem, opozorimo na napake z lepo besedo, mirno, brez histeričnih izpadov.. Brez laži in podtikanj..

Joj, kako lepo je živeti, če del sebe podariš za dobro drugega!

Neizmerna hvaležnost Bogu, ki ob prošnjah budi v narodu zavest, da smo Slovenci, da se vsi drugi, ki bivajo z nami ne počutijo izigrane, da je ponos v naših srcih, da smo in bomo! Da se ob petju naših pesmi v nas premika volja, upanje na končanje delitev bratov in sester med seboj na one in druge! Da s provokacijami vladajočih oni sami ne morejo dolgo uspevati in da gremo počasi a vstrajno po poti objema, prijateljstva in spoštovanja! Kako zelo sem ponosen na moj narod!!

Ah, čustva so me zopet preplavila, najbolje, da obrnem ta list novega poglavja.. Srečen sem!

In naj na prvo stran 63. poglavja zapišem: “Pavel pazi na svoje zdravje in na družino! Imej rad ljudi! Pomagaj jim do boljšega življenja, spoštuj jih in upraviči zaupanje, ki ga naklonijo! Bodi pošten in moder pri odločitvah, spoštuj sodelavce in poslušaj pametnejše! In pusti jezo, ti samo škodi! Opraviči se vsem, ki si jih prizadel in še naprej odpšuščaj tistim, ki so prizadeli tebe! Imej rad družino svojo, veruj v Boga in BODI PONOSEN, RES PONOSEN NA NAROD SLOVENSKI, Z NJIMI ŽIVIŠ, Z NJIMI ZAPOJEŠ! PRIKLONI SE JIM VSAK DAN, KER SO PRIDNI, MODRI, LJUBEČI IN SPOŠTLJIVI! KER SO TVOJI IN TI NJIHOV, KER SO NAROD PONOSNIH OČETOV, KER SO SLOVENCI!!!

Ob tem res čustvenem zapisu dodajmo čestitko še mi:

vir. facebook

Povezane objave

Slovenija ima novega milijonarja. V žep bo pospravil kar 51. milijonov evrov

Tudi to je Ljubljana! Poglejte si tega nestrpneža, kako je napadel Ukrajinko

Neznanje zemljepisa. V oddaji “Delovna akcija” na POP TV, so kraj Pišece preselili kar na Dolenjsko.

1 komentar

mona lisa 21. 05. 2023 - 12:55
Vse najboljše Pavle in še na mnoga leta. 🙏🌹🍀🐞🥂
Dodaj komentar